reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Marcysia slodkosci i cudownosci.... [emoji7][emoji7][emoji8][emoji8]

f2w3krntoibfzvtv.png

relgx1hpxnktoe3t.png

reklama
Figowa,
Bardzo niska hemoglobina. Ja w pierwszej ciazy przy poziomie 8 leżałam w szpitalu na hematologii i miałam dożylnie podawane w kroplowce żelazo. Mówili, ze przy 7 miałabym już transfuzje krwi.
Masz tendencje do anemii?
Byłaś u hematologa?
Ja mam 6,3 ale mmol/l. To wychodzi koło 10 chyba g/dł. Czyli tak jak mówię tragedii nie ma. Hemoglobine i czerwone krwinki zawsze miałam niskie. Ponoć z powodu problemu z whlanianiem żelaza. Na razie mam brać go więcej, tzn.rano i wieczorem.
Zmartwilo mnie to, bo w poprzednich ciazach było tak,że spadało na początku,a potem rosło w połowie dzięki Zelazu i było ok,a tu znów spada. Z resztą czuje się słaba ostatnio.

Figowa,
To znaczy, ze ja miałam mniej. I nie czułam się źle wcale, przypadkiem to wyszło. A 3 lata temu miałam jeszcze mniej bo 7 ale nie byłam w ciazy wtedy. Nie zgodziłam się na szpital, jadałam konskie dawki żelaza i w końcu się poprawiło.
Ja od dawna mam problem z anemia ale na szczęście znam przyczynę moich problemów z wchłanianiem, mam celiakie.
Nie wiem czy próbowałaś kiedyś takiego żelaza w płynie, naturalnego Floradix. To jest dla kobiet w ciazy, bez recepty i nie ma po tym sensacji z układem pokarmowym. Na mnie bardzo dobrze działa.

Witam ciotki.
Ja się nie mogę ogarnąć w domu. Jest tyle roboty ze szok. Aż macica mnie piecze, chyba za wielki wysiłek odrazu. Dzisiaj byłam z Jasiem u lekarza na usg bioder i mózgu. Niby w normie. Kolejna wizyta za miesiąc plus wizyty u czterech specjalistów w tym dwie w Krakowie. Młody jest za mały do fotelika więc jadąc ja trzymam go w rozku, wariactwo. Ehh jestem taka zmęczona. Help.

Napisane na F3211 w aplikacji Forum BabyBoom

Widzę ze to standard u mnie to samo tyle ze mały mieści się do fotelika; dziś od 2h walczymy chyba kolkę ma jestem zmęczona rozdrażniona szok ,,.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

@kathleen kochana jak sie masz? Jak maly Marcel? Wiadomo kiedy wychodzicie? Opowiadaj cos ;)

Wyszliśmy w sobotę, mam chyba burze hormonów jestem płaczliwa i smutna; w dodatku jeszcze inne stresy rodzinne mnie dopadły i wysłuchiwanie jaki to mój maz jest zorganizowany ... ha się bardzo złe czuje wszystko dosłownie mnie boli plecy szew macica chodzić nie mogę w dodatku i najgorsze ze nic jesc nie mogę bo wątroba mi wysiadła i zaraz boli wątroba jelita

Mały coś kolkę teraz złapał Wiec i nocka nie przespana a mi płakać się chce jak go uspokoić nie mogę ..

Czyli ogarnąć się nie mogę ...

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
U nas tradycyjnie pobudka przed 6. Robotnicy radośnie przesypują gruz i wali ich to, ze jest sobota...
U mnie w domu nastał wreszcie remont:)
Mam nadzieje, ze chociaż czesc będzie skończona przed moim i młodej wyjściem ze szpitala:)

Do góry