reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Agata, to z takim problemem ze wzrokiem to raczej będzie cc, mogloby ci się odkleić do reszty przy SN. Chyba lepiej nie ryzykować. Nygusek, twarda bądź, w końcu wylezie :) choć wiem, ze masz już dość... ja w pierwszej ciazy od 36 tc to codziennie błagałam lekarzy na obchodzie żeby mi już zrobili cc...a oni kazali czekać do skurczy...strasznie miałam już dość. Te dzieci jakues dziwne są, najpierw sie pchają na świat, a potem nie chcą się urodzić.

reklama
Marcysia a wkropilas sobie do tego cytrynę? Mi nie pozwoliły ale ja to na jednym wdrchu wypiłam i nie bylo tak źle. Teraz obmyślam co zjem jak do domu dotrę .

hej Dziewczyny ;)

Nie zazdroszczę Wam tej glukozy, ja jeszcze byłam na nogach, jak ja robiłam, moze dlatego lepiej to zniosłam. Ale zęby mogłam umyć i w międzyczasie popijac wodę.
@nina fajnie, ze juz w domku, zawsze lepiej, a na pewno spokojniej :) pamietam, ze tez odsypiałam pobyt, to jednak stresujące wydarzenie.

@Kathleen006 faktycznie sie tu dobrałyśmy, dlatego tak dobrze spedza sie tu czas. Kiedy kończysz antybiotyk? I czy w ogóle cos mowia? Beda Ci podawali juz sterydy dla Małego? Bo w sumie juz chyba można nie?

@Nygusek tak to juz podobno bywa, ze albo rusza odrazu albo trzyma ;) chociaż powiem Ci, zw dziwi mnie podejście lekarzy w Twoim szpitalu. U mnie jest nacisk, aby dotrzymać jak najdłużej, najlepiej do skończonego 37 tyg, bo wtedy ciąża jest donoszona, a często jak dzieciaczek jest mniejszy, to i dluzej starają sie ciaze utrzymać. Ta moja kumpela, co tez miala takie problemy z szyjka odstawiła leki w 36 tyg, chodziła po schodach, napinała sie, urodzila w połowie 38 tyg ;)

@Agata1010 moze to normalne w tym okresie ciazy, na logike sie tam juz powinno wszystko przygotować do godziny W.

Ja dzis zaczynam 36 tc- 35.0. Chciałabym jeszcze troche wytrzymać ;) najlepiej 2 tyg. Dzis nawet mialam taka w miarę noc, chociaż oczywiście obudził mnie skurcz ok 1 ;) ale pospalam kilka godzin i to mnie cieszy. Brzuch mnie nadal pobolewa, kluje i ciągnie, ale nie mogę sie załatwić od 2 dni, wiec sie zastanawiam czy to nie jelita. Nażarłam sie rano pieczywa z samych ziaren, warzyw i kielkow, moze pójdę do wc ;) buziaki kochane i oby kolejny dzien do przodu!

Ostatnia edycja:
Marcysia a wkropilas sobie do tego cytrynę? Mi nie pozwoliły ale ja to na jednym wdrchu wypiłam i nie bylo tak źle. Teraz obmyślam co zjem jak do domu dotrę .
Nie, ja nie miałam ze sobą cytryny. Wypiłam i szybko wyszłam na powietrze bo bym zwróciła te cała glukoze. Ja jeszcze e 10 min. I ostatni raz do pobrania i z głowy :)

hej Dziewczyny ;)

Nie zazdroszczę Wam tej glukozy, ja jeszcze byłam na nogach, jak ja robiłam, moze dlatego lepiej to zniosłam. Ale zęby mogłam umyć i w międzyczasie popijac wodę.
@nina fajnie, ze juz w domku, zawsze lepiej, a na pewno spokojniej :) pamietam, ze tez odsypiałam pobyt, to jednak stresujące wydarzenie.

@Kathleen006 faktycznie sie tu dobrałyśmy, dlatego tak dobrze spedza sie tu czas. Kiedy kończysz antybiotyk? I czy w ogóle cos mowia? Beda Ci podawali juz sterydy dla Małego? Bo w sumie juz chyba można nie?

@Nygusek tak to juz podobno bywa, ze albo rusza odrazu albo trzyma ;) chociaż powiem Ci, zw dziwi mnie podejście lekarzy w Twoim szpitalu. U mnie jest nacisk, aby dotrzymać jak najdłużej, najlepiej do skończonego 37 tyg, bo wtedy ciąża jest donoszona, a często jak dzieciaczek jest mniejszy, to i dluzej starają sie ciaze utrzymać. Ta moja kumpela, co tez miala takie problemy z szyjka odstawiła leki w 36 tyg, chodziła po schodach, napinała sie, urodzila w połowie 38 tyg ;)

@Agata1010 moze to normalne w tym okresie ciazy, na logike sie tam juz powinno wszystko przygotować do godziny W.

Ja dzis zaczynam 36 tc- 35.0. Chciałabym jeszcze troche wytrzymać ;) najlepiej 2 tyg. Dzis nawet mialam taka w miarę noc, chociaż oczywiście obudził mnie skurcz ok 1 ;) ale pospalam kilka godzin i to mnie cieszy. Brzuch mnie nadal pobolewa, kluje i ciągnie, ale nie mogę sie załatwić od 2 dni, wiec sie zastanawiam czy to nie jelita. Nażarłam sie rano pieczywa z samych ziaren, warzyw i kielkow, moze pójdę do wc ;) buziaki kochane i oby kolejny dzien do przodu!
Kochana Ty już możesz odliczać godziny dni... I już będzie po wsyztskim. Choc wiem że pod koniec czas biegnie jeszcze wolniej. Zrób sobie jakieś ostatnie manicure i czekaj cierpliwie ;)

Cześć mamuski. Ja jestem po wypiciu glukozy. Leżę w aucie, nie wiedzialam ze to się czeka aż dwie godziny i dwa razy po wypiciu się krew pobiera. Masakra jakaś. Źle się po tym czuje i lykam świeże powietrze. Podróż dość źle znioslm jak wysiadalamz auta to brzuch mnie mocno bolal, co tylko zwiększyło mój lęk

Az dziwne ze pozwolili Ci wyjść do auta normalnie to powinnaś siedzieć/leżeć u nich

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

hej Dziewczyny ;)

W poniedziałek mam wyjść a o sterydach nikt nic nie mówi. Dziwna sprawa w poniedziałek robiłam prywatnie posiew szyjki i moczu w wynikach wyszła ta sama bakteria tu i tu. Następnie w szpitalu robili mi w piątek posiew z szyjki - wyszła jeszcze inna bakteria a ta poniedziałkowa "wredota" nie wyszła.

Ja nie ogarniam ...

W poniedziałek mam wyjść a o sterydach nikt nic nie mówi. Dziwna sprawa w poniedziałek robiłam prywatnie posiew szyjki i moczu w wynikach wyszła ta sama bakteria tu i tu. Następnie w szpitalu robili mi w piątek posiew z szyjki - wyszła jeszcze inna bakteria a ta poniedziałkowa "wredota" nie wyszła.

Ja nie ogarniam ...

To faktycznie dziwne na maksa. I co mówią w tej sprawie? Kochana w którym Ty jesteś teraz tyg? Podpytaj o te sterydy, szkoda byłoby sie znowu kłaść, skoro jesteś na miejscu i mogliby od razu podać. Ja nie pamietam od którego tug podaja, ale chyba jakos w 26 juz tak.
Ja mam wyniki ogólnego badania moczu i jest ok, teraz czekam na posiew jeszcze.

reklama
Kochana Ty już możesz odliczać godziny dni... I już będzie po wsyztskim. Choc wiem że pod koniec czas biegnie jeszcze wolniej. Zrób sobie jakieś ostatnie manicure i czekaj cierpliwie ;)

No odliczam dni ;) na razie 7 do wizyty i zobaczymy czy sie uda. Juz jestem spokojniejsza, choc wiadomo boje sie porodu i czy z Małym będzie ok ;) czlowiek to sie chyba cale życie musi o cos martwic. Taka nasza natura.

Do góry