reklama
asiekD
Fanka BB :)
Dziękuję dziewczyny za odpowiedź ja poprostu jestem już zmęczona tymi różnymi dolegliwościami a do cc jeszcze 7 tyg łapie mnie już jakąś depresja tu się cieszę za chwilę się martwię i jestem pełna obaw o wszystko no cóż trzeba zacisnąć nogi i wytrzymać jak najdłużej.
Jadwiga orłowska
Też mnie budzą w nocy skurcze. Choć dziś po luteinie spało mi się dobrze, choć na czuwaniu, bo wiadomo bałam się jaka będzie reakcja na lek. Przetestowałam spanie na poduszkach i najlepiej mi na kołdrze. Później przyszła do mnie spać córka i się bałam, bo jak śpię to nie czuję co się dzieje a brzuch od dotyku zaraz twardnieje.
Mnie boli też często kark i barki jak wstanę. Brzuszek mam mały to jeszcze w miarę oddycham.
Trochę mnie przestraszyli, co zrobią jak córka przestanie rosnąć?
Mnie boli też często kark i barki jak wstanę. Brzuszek mam mały to jeszcze w miarę oddycham.
Trochę mnie przestraszyli, co zrobią jak córka przestanie rosnąć?
Jadwiga leżałam w szpitalu z dziewczynami których dzieci przestały rosnąć - dostawały dużo kroplowek z glukozą, miały leżeć i jeść mnóstwo owoców (szczególnie winogron). Obie kruszynki przy tym zaczęły ładnie przybierać na wadze
Ale nie wiem jak to wygląda przy cukrzycy ciążowej...
Ale nie wiem jak to wygląda przy cukrzycy ciążowej...
Ostatnia edycja:
Saramed nie mam żadnych typowych objawów! Tzn. od kilku dni faktycznie boli mnie krocze, w nocy budziłam sie z twardym brzuchem, ale to minęło, tez jestem wyczulona na porządek, bolą mnie pachwiny, cieżko mi juz w każdej pozycji, ale brzusio ciagle dość wysoko ale w pierwszej ciąży tez nie miałam żadnych objawów! Nagle odeszły wody dosłownie jak na amerykańskim filmie i potem to juz poszło ...
Ali nie mów ze od winogron dzieciaki rosną, bo moja juz ma około 4 kg a ja właśnie zajadam winogrona [emoji12]
Jestem w 39 tygodniu ciąży
Ali nie mów ze od winogron dzieciaki rosną, bo moja juz ma około 4 kg a ja właśnie zajadam winogrona [emoji12]
Jestem w 39 tygodniu ciąży
Joasia_1986
AsiekD najgorzej mi sie oddycha jak sie kładę i obojętnie na którym boku. Musze wtedy dużo głębokich oddechów zrobić.
Za to najbardziej mnie denerwuje wstawania na siku.... [emoji24] to dla mnie najgorsze.
No i mam rewolucje żołądkowe przez ten magnez. Dawno nie było normalnej kupki.
Jadwiga może ten rogal dla ciężarnych by Ci pomógł. Warto poszukać nawet używki. Ja w poprzedniej ciąży kombinowalam z poduszkami, a teraz od razu kupilam. No i do kp tez sie potem przyda.
Kurcze ja jakos już psychicznie czułam się swobodnie, ale teraz przez sytuacje Ziemniaczka i Izy to pewnie z pierwszym wyjsciem do restauracji poczekam do wizyty po 35tygodniu.
Jestem w 31 tygodniu ciąży
Za to najbardziej mnie denerwuje wstawania na siku.... [emoji24] to dla mnie najgorsze.
No i mam rewolucje żołądkowe przez ten magnez. Dawno nie było normalnej kupki.
Jadwiga może ten rogal dla ciężarnych by Ci pomógł. Warto poszukać nawet używki. Ja w poprzedniej ciąży kombinowalam z poduszkami, a teraz od razu kupilam. No i do kp tez sie potem przyda.
Kurcze ja jakos już psychicznie czułam się swobodnie, ale teraz przez sytuacje Ziemniaczka i Izy to pewnie z pierwszym wyjsciem do restauracji poczekam do wizyty po 35tygodniu.
Jestem w 31 tygodniu ciąży
Hej kochane!
Ziemnieaczek kurde kochana przykro mi z powodu szyjki, ale dziewczyny pisza duzo pokrzepiajacych opowiesci wiec teraz ladnie staraj sie lepiej wypoczywac
Ja sie pocieszam ze z teybem lezacym jestem juz 2 tygodnie! I po malu do przodu!
Mam tylko nadzieje ze to co sie w domu ruszam nie zaszkodzi szyjce...ehhhh tyle ile sie da mam pomocy od rodziny, zakupy, grubsze sprzatanie, obiady, ale mam tez 6 latke, ktora trzeba nakarmic itd...
Jak byl maz tylko lezalam...
Trzymam sie slow lekarki ze spokojny tryb mam prowadzic i i w wiekszosci leze przez caly dzien wystarczy...bo jak nie zalamie sie i tyle ehhhh
Ziemnieaczek kurde kochana przykro mi z powodu szyjki, ale dziewczyny pisza duzo pokrzepiajacych opowiesci wiec teraz ladnie staraj sie lepiej wypoczywac
Ja sie pocieszam ze z teybem lezacym jestem juz 2 tygodnie! I po malu do przodu!
Mam tylko nadzieje ze to co sie w domu ruszam nie zaszkodzi szyjce...ehhhh tyle ile sie da mam pomocy od rodziny, zakupy, grubsze sprzatanie, obiady, ale mam tez 6 latke, ktora trzeba nakarmic itd...
Jak byl maz tylko lezalam...
Trzymam sie slow lekarki ze spokojny tryb mam prowadzic i i w wiekszosci leze przez caly dzien wystarczy...bo jak nie zalamie sie i tyle ehhhh
Jadwiga orłowska
Dla nas lepiej, zeby malenstwo bylo mâle, bo dluzej posiedzi, ale jakby co to polece pô winogrona.
Nie wiem czy w rogalu bym dala rady spac bo strasznie sie wierce. Wlozylam dwie koldry pod przescieradlo, zeby bylo miekko.
Ja mam w tym tygodniu duzo chodzenia, ale moze nie narozrabiam. Jak mus to mus. Moj maz mial zacmienie i zostawil prawie wszystkie ubrania syna w Polsce, ledwo go rano jakos ubralam.
Nie wiem czy w rogalu bym dala rady spac bo strasznie sie wierce. Wlozylam dwie koldry pod przescieradlo, zeby bylo miekko.
Ja mam w tym tygodniu duzo chodzenia, ale moze nie narozrabiam. Jak mus to mus. Moj maz mial zacmienie i zostawil prawie wszystkie ubrania syna w Polsce, ledwo go rano jakos ubralam.
reklama
Jadwiga orłowska
A tutaj dzieci zabiera sie na 12 na obiad i odprowadza na 14. Owszem moga jesc w szkole,ale drogo. Jak pozwola aby sami chodzili do szkoly to obiad jeszcze zrobie, a jak nie to bede placic.
Podziel się: