reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
No to tak dziewczynki. Pojechalam rano na ip,bo w nocy znowu porzadnie zwymiotowalam,ale tym razem juz szarpnelo zoladkiem tez. Bardzo uprzejmi ludzie mnie przyjeli poczawszy od ogolnego soru po ginekologie,zeby tak zawsze bywalo. Zrobili usg i badanie dopochwowe i wg ich uznania to jednak zgaga i ucisk malego na zoladek powoduje te wymioty. Mam sie zglosic jesli wymioty beda ciagle i nie bede przyjmowac wody. A tak to mam bardzo pilnowac posilkow,zeby male,ale czeste. Dzisiaj pani doktor powiedziala,ze maly okolo 3500gram i ze szyjki prawie nie ma,ale rozwarcia jednak teraz tez. Powiedziala,ze jak sie zacznie to przez ta szyjke moze byc ekspresowo,ale dziewczyny jak ja nie chce cc! A Ona mi tu mowi,ze lozysko jeszcze niezle wyglada, maly jeszcze sie, az tak nie obnizyl (kazdy mowi co innego). I mowi,ze maly jest duzy chlopak...kurcze.jak ja chce naturalnie rodzic. Chyba zaczne jak to.ostatnio.Dordaw chyba stosowala 5S....:p

Mmm to dobrze że wszystko ok powiedz mi u nas w szpitalu jak coś się dzieje w ciąży trzeba iść na ogólną IP czy odrazu na ginekologiczną? Sama nie wiem jak by coś a która pani doktor cie badała?

Asia,
Kiedys mi tlumaczyli,ze jak weekend albo po 18 czy 19 to na ogolna i tak poszlam. A to sa takie.kombinacje ;-). Na ogolnej dyzur akurat mial.chirurg,wiec dostalam skierowanie do chirurga,zeby On mnie skierowal na ginekologie. Jak to Pani na sor tlumaczyla,gdyby mnie od razu wyslala na ginekologie to.musialabym zostac na oddziale. A,ze tutaj nie bylo.to pewnie.czy jest koniecznosc,to przez ogolny sor,chirurga i ginekolog.i dzieki Bogu,bo wcale nie mialam ochoty zostac skoro nic nie wypatrzyli jak na razie. A co do lekarki nie pamietam nazwiska,bardzo mlodziutka,ale przyszedl tez inny.dosyc mlody lekarz i bardzo tez uprzejmy i zadawal konkretne pytania. Nie no nnaprawde uprzejmi i sprawnie sie zajeli mna.

Co to 5s? Dobrze ze pojechała wlasnie miałam Ci wkleić wczoraj ale zasnelam z synem
1472290196-53m1n0.jpeg
1472290204-ycbz2m.jpeg
1472290211-fmdfwo.jpeg
1472290219-za4mv5.jpeg

2nn3csqvlpqqv7gd.png

1usasg18vftrzndq.png

zalwh00cp3f54s2w.png

Nie.no.ja.to.bede.matka wariatka. Najpierw 3mce mowilam siedz dziecie spokojnie. A teraz ponaglam,no jak juz tak pieknie rosniesz to chlopie juz chodz do mamusi, bo mamusia Cie chce naturalnie urodzic.

EM Ka no przeciez jak ja bym to wczoraj przeczytala,to na ip bylabym juz w srodku nocy!
A 5S z tego co pamietam seks,schody,sprzatanie + jeszcze dwie rzeczy :-) choc na.moja aktualna energie to.chyba tylko schody.wchodza w.gre :p

reklama
Mmm to witaj w klubie chcących rodzic naturalnie! Choć u mnie to juz jest właściwie niemożliwe, jestem juz po jednej cesarce, waga dziecka juz teraz około 4kg [emoji15], na razie nie zapowiada sie zeby poród miał nastąpić na dniach: brzuch nadal bardzo wysoko, szyjka szczelna i mocno trzyma, odstawiłam magnez wiec moze coś ruszy! Ja nie mogę stosować żadnych przyspieszaczy typu sok z liści malin itp. Jedynie więcej ruchu, normalne funkcjonowanie i masaż krocza! Moja ginka nie jest tez zwolenniczka seksu jako metody przyspieszenia porodu, mimo iż uważa ze jest skuteczny, ale niesie ze sobą ryzyko infekcji! W sumie to nie zapytałam czy ewentualnie z gumka, ale nie wiem czy to wtedy ma sens, bo przecież głownie chodzi o te związki zawarte w spermie, które działają na szyjke, choć moze samo jej szturchanie by wystarczyło [emoji12]

Jestem w 38 tygodniu ciąży :)

Do góry