reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

BLW

Ja podawałam dość duże kawałki i generalnie liczyłam na dziecko. W sumie tylko raz miałam obawy, ale odkrztusiła w końcu. Mam wrażenie, że na dobre jej to wyszło. Tyle że to było moje drugie dziecko (pierwsze karmione papkami) więc miałam może luźniejsze podejście. Dawałam od razu różne produkty, ale u nas nie było uczuleń więc nie miałam za bardzo obaw

Zobacz załącznik 1429137
Hej. W jakim wieku dziecka zaczęłaś?

reklama
Dlatego myśle ze nie usiądzie, nawet mając 6 miesięcy. Zastanawiam się jak zacząć zatem rozszerzanie….
Moje dziecko dosc pozno zsczelo siedzieć, po raz pierwszy chyba w dzien ukonczenia 8 msc. A dietę zsczelam rozszerzac wcześniej, syn byl gotowy, miał juz ząbki, interesowal się jedzeniem, chetnie próbował nowych smaków

Hej, a to nie jest tak, że siedzenie Z PODPARCIEM to jedna z oznak gotowosci do rozszerzania diety? We wcześniejszym wpiscie wspomniałam że moj syn usiadl na 8 msc, ale mialam na mysli siedzenie bez podparcia.

Moje dziecko dosc pozno zsczelo siedzieć, po raz pierwszy chyba w dzien ukonczenia 8 msc. A dietę zsczelam rozszerzac wcześniej, syn byl gotowy, miał juz ząbki, interesowal się jedzeniem, chetnie próbował nowych smaków
A w jaki sposób podstawiałaś mu jedzenie by jadł sam? Jakiś leżaczek ze stolikiem?

reklama
U nas krzeselko chicco polly2start. Wybralam je bo ma wszystko regulowane : wysokosc, szerokość, pochylenie, tackę
Dzięki za podpowiedz. Teraz pomyślałam, że mam baby hug 🤦🏼‍♀️, wiec może najpierw go wypróbuje. Popatrzyłam w necie, że ma opcje dokupienia tacki. Chyba, że masz porównanie i to polly jest lepsze?

Polecasz jakąś książkę o rozszerzaniu diety?

Do góry