reklama
Anna Brończyk Puzoń
Zaciekawiona BB
W celu przeciwdziałaniu zaparciom proszę do swojej diety wprowadzić większą ilość wody mineralnej do której polecam dodać łyżkę miodu i 2 plasterki cytryny. Warto również zwiększyć poślizg w jelitach poprzez dodatek na czczo łyżki oleju lnianego. Dobrym pomysłem jest przygotowanie kompotu z suszonych śliwek. Nie ma najmniejszego sensu stosowania błonnika w postaci suplementów diety gdyż jest on dostępny w produktach żywnościowych. Jednak w diecie mamy karmiącej lepiej zastosować wyżej wspomniane metody.
Czytałam, że jest naturalny, można go stosować w ciąży? Mam straszne zaparcia :/
Spokojnie możesz brać go w ciąży. Naprawdę działa skutecznie no i nie ma zbędnej chemii, to czysta babka jajowata.
Podnoszę temat bo mam pewien problem a mianowicie zaparć, śliwek nie lubię a inne domowe sposoby jakoś na mnie nie działąją, pani w aptece poleciła mi jeliton, czytam na stronie że jest to całkowicie naturalny produkt, czysty błonnik z babki jajowatej, podobno kobiety w ciąży mogą go stosować ale zawsze istnieje obawa czy znacie ten produkt? u lekarza będę dopiero za 3 tyg,
Anna Brończyk Puzoń
Zaciekawiona BB
Jeśli wyżej wymienione zalecenia nie pomagają proszę codziennie wypić szklankę soku gruszkowego lub jabłkowego. Soki te pobudzają perystaltykę jelit, a dodatkowo uzupełnią dietę w witaminy i przeciwutleniacze.
Anastazja23
Początkująca w BB
Mi koleżanka poleciła kiedyś błonnik z tej strony Link do: Figura Błonnik Opinie bardzo pozytywne. Wszyscy piszą że poprawia im trawienie i wspomaga w odchudzaniu. Sama go brałam i wiem, że pomaga
Pozwolę sobie dopytac w tym temacie ( nie bedę tworzyła drugiego). Mianowicie jaki błonnik polecicie na zaparcia? Nie chodzi mi tutaj o polecanie firm, ale rodzaj błonnika. Bo widziałam,że sa błonniki w suszu i błonniki w tabletkach. Które są bardziej skuteczne?
Sasankaa
Fanka BB :)
Colon C. Len mielony ,babka jajowataPozwolę sobie dopytac w tym temacie ( nie bedę tworzyła drugiego). Mianowicie jaki błonnik polecicie na zaparcia? Nie chodzi mi tutaj o polecanie firm, ale rodzaj błonnika. Bo widziałam,że sa błonniki w suszu i błonniki w tabletkach. Które są bardziej skuteczne?
Wiktoria 06.06.2017 Hubert 18.02.2015
reklama
Podziel się: