jekate1996
Zaciekawiona BB
Mam problem z snem moich bliźniaczek. Skończyły już rok , mają dokladnie 13,5 miesiąca. Problem zaczął się w sumie nagle początkiem 7 miesiąca. Całe 6 miesięcy zasypiały przy butelce o 19 , budziły się 3x na butle i spały tak do 7/8 rano . Od 7 miesiąca do tej ory budzą się niemal ciągle w nocy , co pol godziny co godzinę, wcześniej jeszcze budziła się jedna ale im starsze tym głosy donośniejsze i budzi jedna druga , próbowałam już zabierania do siebie do łóżka, spania w śpiworach, bez , cieplej ubrane, mniej (w zależności od pory roku) bo przerabiamy to od sierpnia więc każda pora roku juz nas zachaczyla. Zasypiają głównie przy butli ale to na godzinę, ciągle się wiercą, ale ileż można dawać butle juz mozna powiedzieć dużemu dziecku w nocy bo czasem to jest po 4x w nocy plus na wieczór, po ok 120/150ml dodam że więcej nie wypijają . W każdym razie mleko również nie pomaga , nie pomaga wzięcie na ręce bo to również jest na chwilę, a przy bliźniakach mozna soe załamać gdy obie na raz płaczą, nie wiem jak dalej radzić, pocieszam się jedynie tym że zęby ida , od od 8 miesięcy dzien w dzien to raczej nie tylko o zęby chodzi. Może ktoś doradzić jakiś inny sposób, co spróbować zrobić na poprawę spania w nocy ? Dodam jeszcze że śpiworka nie zaakceptowały i od małego śpią pod kołderka.