Czesc Kamcia001! Jak u Ciebie w koncu z tym wynikiem testeu Sanco? Czy moglabys przypomniec jakie dokladnie mialas wyniki 1 USG prenatalnego i testu PAPPA-A? Dziekuje i pozdrawiam.Hej jestem po połówkowych , dzidzia uparciuch wyjątkowy jak usnęła to na kamień nic jej nie idzie obudzić ale wszystko jest dobrze ,żadnych nieprawidłowości torbieli nic z tych rzeczy ,doktor bardzo dokładnie sprawdzał i obraz prawidłowy tylko duża chyba bo to 19 tydzień i 3 dzień a waży już 319. Myślę że mogę w końcu trochę odetchnąć w końcu zaczynam myśleć pozytywnie
reklama
Kamcia001
Zaangażowana w BB
Hej kochana przepraszam wyjechałam nad morze trochę się odstresować i mało patrzę w telefon teraz będę zaglądać Już Ci pisze sanco wyszło dobrze ,że dziewczynka i zdrowa , później jednej Pani wyszedł sanco źle bo mieli wadliwa partie testów ale jak się o tym dowiedziałam to napisałam do nich takiego maila ze odzwonila Pani kierownik laboratorium uspokajając i zrobili mój test jeszcze raz chociaż nie było potrzeby , znów wynik pozytywny co tylko mnie utwierdziło że testy są mega wiarygodne , tamtej Pani niestety wyszedł źle po raz drugi a po aminopuncji się nie odezwała .. co do USG wszystko wyszło mi dobrze poza przeziernościa karkowa 3.4 w największym pomiarze ,po tym test pappa gdzie wyniki nie najlepsze i razem z biochemią i przeziernościa wyszło ryzyko 1:38 na zespół Downa. Dlatego zrobiłam sanco , aminopuncji nie mogłam bo miałam krwiaka pod kosmówka , teraz po połówkowych dzidzia wygląda na zdrową i nic nie wskazuje żeby miała być chora , lekarz mnie uspokoił i jeden i drugi bo oczywiście połówkowe powtórzyłam bojąc się błęduCzesc Kamcia001! Jak u Ciebie w koncu z tym wynikiem testeu Sanco? Czy moglabys przypomniec jakie dokladnie mialas wyniki 1 USG prenatalnego i testu PAPPA-A? Dziekuje i pozdrawiam.
Kamcia001
Zaangażowana w BB
A u Ciebie co się dzieje ?Hej kochana przepraszam wyjechałam nad morze trochę się odstresować i mało patrzę w telefon teraz będę zaglądać Już Ci pisze sanco wyszło dobrze ,że dziewczynka i zdrowa , później jednej Pani wyszedł sanco źle bo mieli wadliwa partie testów ale jak się o tym dowiedziałam to napisałam do nich takiego maila ze odzwonila Pani kierownik laboratorium uspokajając i zrobili mój test jeszcze raz chociaż nie było potrzeby , znów wynik pozytywny co tylko mnie utwierdziło że testy są mega wiarygodne , tamtej Pani niestety wyszedł źle po raz drugi a po aminopuncji się nie odezwała .. co do USG wszystko wyszło mi dobrze poza przeziernościa karkowa 3.4 w największym pomiarze ,po tym test pappa gdzie wyniki nie najlepsze i razem z biochemią i przeziernościa wyszło ryzyko 1:38 na zespół Downa. Dlatego zrobiłam sanco , aminopuncji nie mogłam bo miałam krwiaka pod kosmówka , teraz po połówkowych dzidzia wygląda na zdrową i nic nie wskazuje żeby miała być chora , lekarz mnie uspokoił i jeden i drugi bo oczywiście połówkowe powtórzyłam bojąc się błędu
Wartosci z USG niby w porzadku ale PAPPa tragiczna...A u Ciebie co się dzieje ?
Kamcia001
Zaangażowana w BB
Na krew wpływa wszystko , stres leki palenie i multum innych rzeczy pappa może też mówić o łożysku jakie masz ryzyko ? Jak w USG jest ok to nie zawracalabym sobie tym głowy po co wg Ci robili pappe skoro USG ok , ile masz lat ? Przy 30 to prawie każdemu wychodzi słaby wynikWartosci z USG niby w porzadku ale PAPPa tragiczna...
Na krew wpływa wszystko , stres leki palenie i multum innych rzeczy pappa może też mówić o łożysku jakie masz ryzyko ? Jak w USG jest ok to nie zawracalabym sobie tym głowy po co wg Ci robili pappe skoro USG ok , ile masz lat ? Przy 30 to prawie każdemu wychodzi słaby wynik
Dzieki za odpowiedz! 28 skonczone... 20% dzieci z trisomia nie zostaje ujawniona w USG...Na krew wpływa wszystko , stres leki palenie i multum innych rzeczy pappa może też mówić o łożysku jakie masz ryzyko ? Jak w USG jest ok to nie zawracalabym sobie tym głowy po co wg Ci robili pappe skoro USG ok , ile masz lat ? Przy 30 to prawie każdemu wychodzi słaby wynik
.
Kamcia001
Zaangażowana w BB
Dlatego możesz zrobić test jeśli chcesz sanco czy niffy dla samej siebie żeby mieć pewność lub aminopuncje ale przy tylko złych wynikach krwi nie ryzykowalabym kuciem brzuszka. Mając zajebiste wyniki w USG i w pappie też może być chore , wszystko się zdarza ale generalnie byłabym w dobrej myśli, ja wierzę że moje dziecko jest zdrowe przy sporo podwyższonym nt bo sanco tak pokazał i USG a pappa to tylko statystyka i prawdopodobnienstwo , daj znać co postanowiszDzieki za odpowiedz! 28 skonczone... 20% dzieci z trisomia nie zostaje ujawniona w USG...
Kamcia001
Zaangażowana w BB
Hej powiesz jak się skończyła historia ? Za dwa miesiące rodzę i zaczynam panikować że jednak ten sanco się myliłNikt nie wyjaśnił, mam czekać na wynik amnio .
reklama
rosenberg
Fanka BB :)
Nie no, przy 30 latach ryzyko podstawowe nie jest tak duże i wcale odsetek badań pappy fałszywie pozytywnyvh nie jest tak wysoki. Od 36 w górę zaczyna się faktycznie rollercoasterNa krew wpływa wszystko , stres leki palenie i multum innych rzeczy pappa może też mówić o łożysku jakie masz ryzyko ? Jak w USG jest ok to nie zawracalabym sobie tym głowy po co wg Ci robili pappe skoro USG ok , ile masz lat ? Przy 30 to prawie każdemu wychodzi słaby wynik