reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

blagam o pomoc przy interpretacji USG :(

Kicia betkę masz piękną:-D a co do usg to powinnaś mieć dopochwowe i poczekać jakiś tydzień:tak::tak::tak:napewno jest ok:tak::tak::tak:
powodzenia i się nie stresuj:-)

reklama
A mój gin potwierdził mi ciążę usg przez brzuch w 5 tygodniu, to sporo zależy od lekarza i od tego gdzie się jajeczko umiejscowi. Moje zdjęcie wyglądało podobnie jak to pierwsze Kici, więc ja stawiam na ciążę:tak:

A zawsze jak się denerwuję, stresuję to parzę sobie rumianek, pomaga na wszystko, a sama czynność zaparzania go i siedzenie z gorącym kubkiem, wdychanie pary pachnącej rumiankiem pomagają mi się uspokoić, polecam ten sposób:-)

u mnie tez w 6 tym tygodniu byl sam pecherzyk (usg dopochwowe) tydzien pózniej bijace serduszko !!!!!!! kicia nie martw się!!!! będzie OK , najgorzej jest sie naczytac o pustych pecherzykach i obumarłych ciązach ,wtedy wyobrażnia działa na całego !!!!! wiem cos o tym !!! Widziałam Twoje zdiecie USG i zdecydowanie jest to 6 tygodniowa ciąża (fotka identyczna jak moja) w 6 tym tyg ...GŁOWA DO GÓRY !!!!!!! I daj znać....:)

Ja bym takich lekarzy wysłała w kosmos :/
Taj jak już pisały dziewczyny: zrób jeszcze raz USG u innego lekarza.
Powodzenia! Trzymam kciuki :)

tak jak pisały poprzedniczki. zrób dopochwowe USG. Moja dzidzi miała 3,8mm w 6 tygodniu ciąży i było ją widać. Głowa do góry i działaj. Lepsze działanie niż oczekiwanie.

dziewczyny!
jutro ide do innego Gina, na USG.....jestem przerażona.....naprawdę się boję :( co jeśli faktycznie się nie udało? moje nudności to wymysł? czy z pustym pęcherzykiem też testy itp są pozytywne? też źle się czuje? dostanę zawału do jutra :(

Po pierwsze nie stresuj się jeżeli testy wyszły pozytywnie to znaczy, że jesteś w ciąży :-) Głowa do góry :-) Pusty pęcherzyk nie daje pozytywnego testu, a skoro masz nudności to mogą być ciążowe, albo ze stresu :-) Koniecznie jutro napisz co Ci lekarz powiedział :-)

Trzymam kciuki :-)

Po pierwsze nie stresuj się jeżeli testy wyszły pozytywnie to znaczy, że jesteś w ciąży :-) Głowa do góry :-) Pusty pęcherzyk nie daje pozytywnego testu, a skoro masz nudności to mogą być ciążowe, albo ze stresu :-) Koniecznie jutro napisz co Ci lekarz powiedział :-)

Trzymam kciuki :-)

Pusty pęcherzyk daje test pozytywny. Spotkało mnie to dwa razy więc wiem co mówię. Jednak różnica była taka że przy pierwszym dziecku i w obecnej ciąży miałam typowe objawy ciążowe a przy pustych pęcherzykach był tylko pozytywny test i nic poza tym. Ja myślę że przy pustym pęcherzyku już byś miała poronienie samoistne ( u mnie w 5tc i 7tc), a rację mają dziewczyny pisząc że tak wczesnej ciąży nie potwierdza się przez usg przez brzuch. Zyczę powodzenia, napewno wszystko będzie dobrze!!

dziękuję Wam...jutro o 14 wszystko się wyjaśni :( boję się nieziemsko, ale już wolę wiedzieć niż siedzieć i myśleć...jutro napiszę, ale trzymajcie kciuki, proszę :(

pozdrawiam :*

reklama
Do góry