reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

blagam o pomoc przy interpretacji USG :(

kicia zrób tą betkę jutro rano,to będziesz wiedziałą,który to tydzień i ja bym poszła od razu,bo po co masz się denerwować;).trzymam kciuki!
a tego lekarza bym opieprzyła,że robi usg ciąży,a się nie zna i kasę ciągnie!

Ostatnia edycja:
reklama
Kicia ja byłam na pierwszym USG ciąży w 6 tyg 4 dniu i było bardzo ładnie widać. Ty już masz za sobą pełne 7 tygodni więc powinno być ładnie widać fasolkę :-)
no ale koniecznie usg przez pochwę tak jak dziewczyny piszą ....

będzie dobrze :-)

jutro zadzwonie do przychodni, ale innej :p i sie umówię...
strasznie się wczoraj wystraszyłam...naprawdę :( mówił, że zarodka nie widać itd ale mnie podniosłyście na duchu! Chwała Wam za to :*

// bety nie dam rady zrobić, bo jutro rano praca :p ale w zeszły poniedziałek była 1600

Ostatnia edycja:
dziewczyny mają rację, ja tez robiłam usg w 6 tygodniu i było extra widać kropeczkę ... no ale dopochwowe... normalnie ten ginekolog to jakiś bencwał :))) kasa wywalona w błoto i jeszcze dziewczyno stres niepotzrebny :)) nie idz więcej do tego konowała :)

Ja myślę, że te usg to robił Ci jakiś konował a nie lekarz. Tak jak dziewczyny pisały , przez brzuch on nie jest wstanie nic zobaczyć w tak wczesnej ciąży. Idź na usg ale do dobrego lekarza z dobrym sprzetem, ja polecam doc. Dangel na ul. Agatowej. Jest to jeden z lepszych specjalistów, ponadto oprócz certyfikaów polskich ma też zagraniczny.
Sama miałam dużo przejść z usg bo ciągle wychodziło coś nie tak i własnie ona mnie uratowała. Dobre usg i dobrych specjalistów mają tez w przychodni na ul. Karowej to jest Warszawa. ALe jest tam bardzo trudno się dostać.
W każdym razie ja tam widze jajo płodowe :)
Pozdrawiam i daj znać po kolejnym usg.

kurcze dziewczyny, wiecie, że ja od wczoraj pierwszy raz odetchnęłam spokojnie...nie spałam całą noc...jutro NA BANK zapiszę się do przychodni i dam znać zaraz jak coś się dowiem, a do tego czasu proszę o trzymanie kciuków :D

Jeśli w przychodni mają odległe terminy to zapisz się do przychodni przyszpitalnej, tam z reguły są mniejsze kolejki a jak powiesz że chcesz zapisać się aby potwierdzić ciążę to napewno szybko Cię przyjmą :) I nie stresuj się już tyle, stres szkodzi maleństwu :)

reklama
Wiem ze latwo powiedziec ale nie denerwowuj sie,co do usg nie musisz czekac az calego tygodnia bo moja fasolke pani doktor zobaczla w 3 tygodniu(OZ) a dodam ze najnowszego sprzetu w swoim gabinecie nie posiada.pozdrawiam

Do góry