reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Blade kreski

Jak dla mnie niestety nie wygląda to dobrze 😔 niby się mówi że nie powinno się patrzeć na wybarwienie kreski na teście , a napewno nie wtedy kiedy robisz różne testy i chcąc nie chcąc mimo tego że wszystkie niby będą miały czułość 10 to jednak wybarwiają się inaczej . Wiem bo sama robiłam w jednym czasie różne i na każdym intensywność była inny , jednak jak była ciemniejsza i po kilku dniach jaśniała niestety w moim przypadku 2 razy oznaczało to ciążę biochemiczna 😔 trzymam kciuki żeby u ciebie było inaczej 🤞 jednak musisz liczyć sie też z takim scenariuszem 😔

reklama
Bardzo dziękuję za wszystkie odpowiedzi. Mam nadzieję że beta wyjdzie dobrze. Nie nastawiam się ale może akurat:( Kiedy wystąpiło krwawienie w twoim przypadku gdy była to ciąża biochemiczna? I czy było u ciebie plamienie implatacyjne czy tak jak w moim przypadku nie?.

Bardzo dziękuję za wszystkie odpowiedzi. Mam nadzieję że beta wyjdzie dobrze. Nie nastawiam się ale może akurat:( Kiedy wystąpiło krwawienie w twoim przypadku gdy była to ciąża biochemiczna? I czy było u ciebie plamienie implatacyjne czy tak jak w moim przypadku nie?.
ja bardzo wcześnie testowałam także pierwszy test wyszedł mi jeszcze przed terminem miesiączki ,około 11 dpo i utrzymywał sie pozytywny w obu przypadkach przez tydzień . Z tym że przez pierwsze dni kreska ciemniała, później już stała w miejscu a na końcu zaczęła jaśnieć . Beta pozytywna 12 dpo ponad 20 po 2 dniach koło 30-40 po kolejny 2 już był spadek i za koło 3-4 dni przychodziła miesiączka

jeżeli chodzi o plamienie implantacyjne to nie było , ogólnie to rzadko ma ono miejsce z tego co zauważyłam na forum i nie jest to wyznacznik tego czy się udała czy nie

ja bardzo wcześnie testowałam także pierwszy test wyszedł mi jeszcze przed terminem miesiączki ,około 11 dpo i utrzymywał sie pozytywny w obu przypadkach przez tydzień . Z tym że przez pierwsze dni kreska ciemniała, później już stała w miejscu a na końcu zaczęła jaśnieć . Beta pozytywna 12 dpo ponad 20 po 2 dniach koło 30-40 po kolejny 2 już był spadek i za koło 3-4 dni przychodziła miesiączka
Bardzo mi przykro.. zobaczymy jak będzie w moim przypadku. Obecnie jestem 17dpo więc poczekamy na rozwój wydarzeń. Dam znać jak wyjdzie beta i co się okazało. Bardzo dziękuję za pomocne odpowiedzi. Jestem bardzo wdzięczna

Bardzo mi przykro.. zobaczymy jak będzie w moim przypadku. Obecnie jestem 17dpo więc poczekamy na rozwój wydarzeń. Dam znać jak wyjdzie beta i co się okazało. Bardzo dziękuję za pomocne odpowiedzi. Jestem bardzo wdzięczna

Ogólnie taka naprawdę to może być i prawidłowa ciąża i nieprawidłowa. Masz 50:50 i niewiele można tu powiedzieć na ten moment. Prawidłowo beta startuje od 0 i ma się zwiększać co 48h o 66%, a do zagnieżdżenia może dojść nawet 12 dni po owulacji, więc te 14-17dpo nadal ma prawo być bardzo niską betą więc i na testach mają prawo być cienie.

Ale oczywiście mówi się, że zagnieżdżenie najlepiej przed 10dpo, że beta na początku przy niskich wartościach powinna brzydko mówiąc za*ierdalać, a w in vitro "14dpo" (mniej więcej bo wiadomo, że to nie to samo) oczekuje się bety trzycyfrowej czyli min. 100

Ja Ci mogę dać pocieszające i niepocieszające historie, moja 3 ciąża (po 1 i 2 nie kontrolowałam aż tak więc nie wiem nic) to było właśnie zagnieżdżenie ok 12-13dpo, dodatkowo przy później owulacji, dużym odstępie jej od stosunku - no jakby wszystko szło nie tak jak trzeba, niskie wartości od początku choć w przepisowej normie 66%, ale i brązowe plamienia - ja od początku czułam, że coś jest nie tak i tak było bo ciąża okazała się ciąża pozamaciczną. Testy raczej wybarwiały się normalnie.

4 ciąże wiec kontrolowałam wręcz od poczęcia. I tu mogę pokazać, że testy i ich wybarwianie są mało precyzyjne bo przy niektórych masz betę, betę która rosła super i która dziś jest całkiem fajnym chłopcem, ale też fakt, że ta pierwsza w teorii nic nie warta beta 1.4 to 7dpo, a 15dpo (dzień mojej miesiączki, bo mam 15 dniową drugą fazę cyklu) była prawie 1000 (nie pamiętam dokładnie chyba 966) i dzień później w 16dpo było widać już pęcherzyk ciążowy w macicy

123456.jpg

Ja dla pocieszenia powiem że mi też w ciążach długo blade kreski wychodziły. Beta HCG z krwi rozwieje Twoje wątpliwości tylko koniecznie trzeba powtórzyć po 48 godzinach by zobaczyć przyrost. Powodzenia 🍀

Czesc. Wykonalam dziś rano bete ale chyba nie potrzebnie bo pozniej dostałam krwawienia i mam silny bol podbrzusza 😞 Wszystko wskazuje na ciaze biochemiczna... Moje pytanie teraz brzmi kiedy może dojść teraz do następnego zapłodnienia? Czy jest duża szansa że znowu się to powtórzy? Czy mój organizm musi się teraz przez jakiś czas zregenerować abym mogła ponownie zajść w ciążę? Zaczęłam brać femibion 1 Czy mam przestać i brać ten 0 który przygotowywuje do ciazy Czy dalej brać ten 1? Z góry dziekuje za odpowiedzi.

reklama
Czesc. Wykonalam dziś rano bete ale chyba nie potrzebnie bo pozniej dostałam krwawienia i mam silny bol podbrzusza 😞 Wszystko wskazuje na ciaze biochemiczna... Moje pytanie teraz brzmi kiedy może dojść teraz do następnego zapłodnienia? Czy jest duża szansa że znowu się to powtórzy? Czy mój organizm musi się teraz przez jakiś czas zregenerować abym mogła ponownie zajść w ciążę? Zaczęłam brać femibion 1 Czy mam przestać i brać ten 0 który przygotowywuje do ciazy Czy dalej brać ten 1? Z góry dziekuje za odpowiedzi.

Ja polecam przyjrzeć się składom:

Pierwsza ciąża biochemiczna może się zdarzyć, tutaj nic się raczej nie bada, nie robi przerwy itd. Takich ciąż kobiety mają generalnie sporo tylko większość o nich nawet nie wie bo nie robi tak szybko testu ciążowego.
Niemniej ciążę biochemiczne nawykowe też mogą być powodem szerszej diagnostyki, ale to jak ich jest więcej niż 1

Do góry