reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Blade kreski

Czesc. Zrobilam test 3 dni przed miesiaczka. Wyszly blade kreski. Teraz spoznia mi sie miesiaczka 2 dni i dalej blade kreski a mam wrazenie ze są coraz mniej wyraznie. Codziennie robie testy ciazowy i zamiast ciemniec to chyba są coraz bardziej mniej widoczne. Czy jest sie czym martwic? Wizyte u ginekologa mam w piątek a na bete ide we wtorek. Ale do tego czasu zwariuje. Czy kreska po terminie miesiaczki powinna byc ciemna? Dodam ze miesiaczke mam kalendarzowo 28dni nigdy mi sie nie spoznia. Obecnie boli mnie podbrzusze, mam delikatnie tkliwe piersi po bokach i jestem zmeczona. Czy to moze wskazywac na ciaze? Dlaczego wczesniej testy byly wyrazniejsze niz teraz? Czy nie powinny one ciemniec?

Załączniki

• 20241107_123521.jpg
    20241107_123521.jpg
    1,9 MB · Wyświetleń: 517
  • IMG-20241107-WA0005.jpeg
    IMG-20241107-WA0005.jpeg
    578,7 KB · Wyświetleń: 170
  • 20241110_125851.jpg
    20241110_125851.jpg
    1,9 MB · Wyświetleń: 165
reklama
Czesc. Zrobilam test 3 dni przed miesiaczka. Wyszly blade kreski. Teraz spoznia mi sie miesiaczka 2 dni i dalej blade kreski a mam wrazenie ze są coraz mniej wyraznie. Codziennie robie testy ciazowy i zamiast ciemniec to chyba są coraz bardziej mniej widoczne. Czy jest sie czym martwic? Wizyte u ginekologa mam w piątek a na bete ide we wtorek. Ale do tego czasu zwariuje. Czy kreska po terminie miesiaczki powinna byc ciemna? Dodam ze miesiaczke mam kalendarzowo 28dni nigdy mi sie nie spoznia. Obecnie boli mnie podbrzusze, mam delikatnie tkliwe piersi po bokach i jestem zmeczona. Czy to moze wskazywac na ciaze? Dlaczego wczesniej testy byly wyrazniejsze niz teraz? Czy nie powinny one ciemniec?

A może te testy co robiłaś później są mniej czułe, dlatego słabiej się odbarwiają? Ciężko powiedzieć na tym etapie bo to tylko sikance i mogą wychodzić różnie w zależności od pory dnia, tego czy dużo piłaś itp. Zrób betę, powtórz po 48h i sprawdź przyrost. Lekarz raczej nic Ci nie pomoże na tym etapie. Razem z beta warto zbadać progesteron

Dzisiaj mocz był taki bardziej jasno żółty. W nocy się przebudzalam i piłam może faktycznie był rozcieńczony płynem. Stresuje się bo na różnych forach wyczytałam że to może być objaw ciąży pozamacicznej. Jeśli chodzi o czułości testów to przed miesiączką czyli te z 1 zdjęcia PINK miały czułość 10 i wyszła widoczna kreska dziś też wykonałam z czułością 10 i jest owiele bardziej blada kreska. To ten z drugiego zdjęcia pod paskowym. Tak to z czułością 25 to faktycznie cały czas blade kreski ale chyba gdyby nie było czegoś na rzeczy to by wogole się kreski nie pojawiały? Zaczęłam już przyjmować femibion 1 w razie w raczej nie zaszkodzi a może pomóc.

A może te testy co robiłaś później są mniej czułe, dlatego słabiej się odbarwiają? Ciężko powiedzieć na tym etapie bo to tylko sikance i mogą wychodzić różnie w zależności od pory dnia, tego czy dużo piłaś itp. Zrób betę, powtórz po 48h i sprawdź przyrost. Lekarz raczej nic Ci nie pomoże na tym etapie. Razem z beta warto

Dzisiaj mocz był taki bardziej jasno żółty. W nocy się przebudzalam i piłam może faktycznie był rozcieńczony płynem. Stresuje się bo na różnych forach wyczytałam że to może być objaw ciąży pozamacicznej. Jeśli chodzi o czułości testów to przed miesiączką czyli te z 1 zdjęcia PINK miały czułość 10 i wyszła widoczna kreska dziś też wykonałam z czułością 10 i jest owiele bardziej blada kreska. To ten z drugiego zdjęcia pod paskowym. Tak to z czułością 25 to faktycznie cały czas blade kreski ale chyba gdyby nie było czegoś na rzeczy to by wogole się kreski nie pojawiały? Zaczęłam już przyjmować femibion 1 w razie w raczej nie zaszkodzi a może pomóc.
na pewno ciąża jest, dlatego kreska pojawiła się na tylu testach. Nie stresuj się pozamaciczna, jest o wiele za wcześnie żeby to były jej jednoznaczne objawy. Może to być ciąża biochemiczna, a może wszystko jest ok, tylko testy tak się słabo odbarwiają. Masz możliwość zrobić badanie beta hcg z krwi gdzieś blisko swojego miejsca zamieszkania dziś (w niedziele)? Beta (i jej późniejszy przyrost) prawdę Ci powie.

Dziś niestety nie. Dopiero we wtorek mam szanse zrobić te badanie. Czyli jest to możliwe że kreski mogą być bledsze niż parę dni temu a może być wszystko dobrze? Według obliczeń kalendarza jest to niby 4 tydzień i 2 dni. Kiedy kreski mogą zacząć się robić bardziej widoczne/ciemne? Bardzo dziękuję za odpowiedź i za pomoc już trochę mniej się stresuje 😊

Dziś niestety nie. Dopiero we wtorek mam szanse zrobić te badanie. Czyli jest to możliwe że kreski mogą być bledsze niż parę dni temu a może być wszystko dobrze? Według obliczeń kalendarza jest to niby 4 tydzień i 2 dni. Kiedy kreski mogą zacząć się robić bardziej widoczne/ciemne? Bardzo dziękuję za odpowiedź i za pomoc już trochę mniej się stresuje 😊
„dobrze” - rozumiem, że masz na myśli zdrową ciążę? Jak na 5 dni różnicy to słabo to wygląda, na pewno nie powinny blednąć.. ale tak jak Ci wcześniej pisałam to tylko sikance i nie ma co wyrokować na podstawie samych testów. Niestety tylko pomiary bety pokażą czarno na białym jak jest. Wiem, że to trudne bo sama przez to przechodziłam całkiem niedawno.

„dobrze” - rozumiem, że masz na myśli zdrową ciążę? Jak na 5 dni różnicy to słabo to wygląda, na pewno nie powinny blednąć.. ale tak jak Ci wcześniej pisałam to tylko sikance i nie ma co wyrokować na podstawie samych testów. Niestety tylko pomiary bety pokażą czarno na białym jak jest. Wiem, że to trudne bo sama przez to przechodziłam całkiem niedawno.
Tak to na każdych testach była taka sama blada kreska. Wczoraj testu nie robiłam robiłam dziś rano koło 6 to były bardzo słabo widoczne później koło 11 to znowu bardzo słabo widoczne ale może jest to faktycznie przez to że w nocy się przebudzalam i piłam a mocz był bardzo jasno żółty. Dodam też że nie dostałam żadnego krawienia czy plamienia ,,implatacyjnego" a z pochwy wczoraj zauważyłam rzadką jakby wodnista wydzielinę w kolorze mleczno białym. Nie ma jej dużo ale mam wrazenie mokrej pochwy.

reklama
lekarz na tym etapie nic nie zobaczy i w niczym Ci nie pomoże.
Sprawdź betę 2x czy rośnie.
Testy powinny ciemnieć ale robiłaś inne więc kreski mogą być różnej barwy.
Albo może być że beta już spada.

Do góry