reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Blada kreska na teście przed spodziewaną miesiączką

xedytax

Zaciekawiona BB
Dziewczyny, potrzebuję pomocy, bo już całkiem zgłupiałam. W zeszłym miesiącu podjęliśmy z mężem decyzję, że staramy się o dziecko. Wczoraj po południu zrobiłam test płytkowy i wyszedł, jak na zdjęciu. Dziś rano powtórzyłam (tym razem strumieniowy) i wyszedł podobny. Widać bladą kreskę. Dodam, że jestem teraz ok. 5 dni przed spodziewaną miesiączką. Stosunek był około 9-11 dni temu. Czuję lekki ból podbrzusza a wczoraj z rana mdłości i biegunka. Czy to może być wczesna ciąża? Aż wierzyć mi się nie chce. Wszędzie czytam, że test powinno się robić najwcześniej w dniu spodziewanej miesiączki… Z góry dziękuję za odpowiedzi :)

Załączniki

• 1BA59ACB-CD9B-468A-9C8E-42544458D073.jpeg
    1BA59ACB-CD9B-468A-9C8E-42544458D073.jpeg
    274,1 KB · Wyświetleń: 977
  • 7285A426-C96A-45E1-9C4B-90F2072BB2E3.jpeg
    7285A426-C96A-45E1-9C4B-90F2072BB2E3.jpeg
    965,9 KB · Wyświetleń: 586
reklama
Tak jak koleżanka napisała wyżej. To nie jest blada kreska, miałam zawsze bledsze i zaraz będę miała trzecie dziecko w domu 🙂

Dziękuję dziewczyny! Jestem w szoku 😊 Jutro zrobię badanie krwi. Spokoju nie daje mi tylko to, że nadal mam około 5 dni do miesiączki a kreska jest już tak wyraźna.

Dziękuję dziewczyny! Jestem w szoku 😊 Jutro zrobię badanie krwi. Spokoju nie daje mi tylko to, że nadal mam około 5 dni do miesiączki a kreska jest już tak wyraźna.
Implantacją to 6-12 dni, może po prostu miałaś szybciutko i hormon zaczął szybko rosnąć.
Ja np miałam późno, w dzień miesiaczki kreska była ledwo widoczna. Każdy organizm jest inny i na to nie ma reguły ☺️
Zrób betę i przyrost, umów się do lekarza (jeśli nie masz problemów zdrowotnych to polecam odczekać chociaż 2 tygodnie, wtedy powinnaś już coś więcej zobaczyć, unikniesz stresu typu „mało widać, sam pęcherzyk/nie ma zarodka/czy tak ma być” itp.). A uwierz, to czekanie początkowe jest najgorsze 😂 potem też nie jest super ale sie względnie przyzwyczajasz.

Spokojnie, ja robiłam 3 dni przed, do tego po południu i też test wyszedł pozytywny. Wcale nie cień cienia, tylko delikatna różowa kreska 🙂
Nie martw się.
Za to z doświadczenia mogę Ci od siebie doradzić jedno - nie musisz robić żadnej bety, to i tak nic nie zmieni, ta wiedza nie jest Ci niezbędna. A czasem wręcz jest to źródło niepotrzebnego stresu. Ciąża jest. Jeśli już koniecznie chcesz to badanie z krwi, to zrób jedno i później drugie w odstępie 48 godzin. Bo chodzi w tym badaniu o przyrost.
I tyle. Poczekaj trochę, idź do ginekologa.
Najlepiej (jeśli nic niepokojącego się nie dzieje) około 6tc.
Gratuluję pięknych kreseczek na teście. Ciesz się ciążą 🙂

Dziewczyny, potrzebuję pomocy, bo już całkiem zgłupiałam. W zeszłym miesiącu podjęliśmy z mężem decyzję, że staramy się o dziecko. Wczoraj po południu zrobiłam test płytkowy i wyszedł, jak na zdjęciu. Dziś rano powtórzyłam (tym razem strumieniowy) i wyszedł podobny. Widać bladą kreskę. Dodam, że jestem teraz ok. 5 dni przed spodziewaną miesiączką. Stosunek był około 9-11 dni temu. Czuję lekki ból podbrzusza a wczoraj z rana mdłości i biegunka. Czy to może być wczesna ciąża? Aż wierzyć mi się nie chce. Wszędzie czytam, że test powinno się robić najwcześniej w dniu spodziewanej miesiączki… Z góry dziękuję za odpowiedzi :)
Bardzo ładna kreska, wcale nie blada.
Idź zrób betę żeby potwierdzić.
Gratulacje! ☺️

reklama
Do góry