reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bielsko-Biała

Przychylam sie do poprzedniej wypowiedzi i tez chetnie posłuchałabym czegoś dobrego np o Wojewódzkim. Mam termin na styczeń, dwa razy rodziłam w Eskulapie, nie mam jakiś szczególnych zastrzeżeń, choć położna sugerowała ze pani dr Kawulok nie szyje najlepiej, goiłam sie zawsze długo i fatalnie. Lezałam w wakacje w Wojewódzkim na Patoligii i byłam zadowolona. Dlatego zastanawiam się teraz nad porodem w tym szpitalu tylko nie mam namiarów ani na połozna ani na lekarza. Bardzo bym chciała urodzić bez nacięcia i wolałabym mieć pewne zaplecze dla dzidzusia. Czekam na jakieś pozytywne opinie .

reklama
Ja rodziłam w Wojewódzkim w sierpniu tego roku i jestem bardzo zadowolona, nie tylko z porodówki jak i z patologi bo tam też musieliśmy spędzić kilka dni. Rodziłam sn bez nacięcia (pęknięcie I stopnia) mimo, że maluszek był sporych rozmiarów (4170 g) a poród troszkę długi bo 13 godzin. Jedyne co mogę doradzić to warto opłacić położną, bo moja przy mnie cały czas była i jak coś było niepokojącego to prosiła lekarzy. Także osobiście mogę polecić ten szpital :)

Witam serdecznie wszystkie przyszłe mamy i mamusie:)
PROŚBA

Piszę pracę licencjacką skierowaną właśnie do młodych matek i w związku z tym mam gorącą prośbę o wypełnienie ankiety, która jest anonimowa i nie zabierze Paniom dużo czasu.
Z góry serdecznie dziękuję i bardzo proszę o kontakt osoby, które chciałyby wziąć udział w moich badaniach wówczas odeśle ankietę na Państwa e-mail. Podaje swój adres e-mail: roza004@wp.pl

Ja rodziłam w Wojewódzkim w styczniu tego roku i byłam bardzo zadowolona z tego szpitala. Zarówno patologia, porodówka jak i sala poporodowa jest bardzo dobrze wyposażona, pielęgniarki są naprawdę bardzo miłe, lekarze też w porządku. Polecam!

Dziewczyny, które miały zaplanowaną cesarkę chciałam się zapytać jak lekarze ( szczególnie esculap) umawiali się z wami na termin porodu? opinie są różne, ale wiem, że najczęściej robi się to w okolicach 38 tygodnia, jak było u was?

Witam Wszystkie dziewczyny :-)
Podbijam temat co do esculapa... również chciałabym wiedzieć jak to tam jest z cesarkami? zaczęłam 8 miesiąc ciąży i jak do tej pory byłam pewna że właśnie w esculapie będę rodzić ze względu na cesarkę którą chce mieć koniecznie( tolerancja mojego bólu jest żadna). No i teraz mam ogromny dylemat, ponieważ lekarz który prowadzi moją ciąże bez problemu wpisze mi w karcie wskazanie do cesarki ale chce żebym rodziła w szpitalu w Pszczynie pod jego czujnym okiem, no ale ja mam ogromne obawy co do szpitala. Słyszy się bardzo dużo złych opinii o szpitalu w Pszczynie, a jeszcze teraz z tego co wiem ginekologia, patologia ciąży, oddział położniczy i noworodkowy zajmuje jedno piętro. Może i nie byłoby problemu gdybym już teraz miała w karcie wpisanie wskazanie do cesarki, ale lekarz kazał się dopiero przypomnieć w 37 tygodniu, więc wydaje mi się że już wtedy będzie za późno na wybór esculapa, tym bardziej że już teraz powinnam się zapisać na wizytę do esculapa. Słyszy się niby że w esculapie nie ma problemu jeśli chce się cesarkę ale jak jest naprawdę i do jakiego lekarza się zgłosić w tej sprawie to ja niestety nie wiem... Więc moja prośba dziewczyny, Proszę poradźcie co zrobić w tej sytuacji... Z góry bardzo dziękuję za odpowiedź... Pozdrawiam

Prowadzi mnie Majka i oczywiście do mojego lekarza prowadzącego nie mam żadnych zastrzeżeń -Złoty Człowiek, mam obawy co do szpitala i opieki w nim ... więc może mogłabyś Aldo mi powiedzieć coś na temat szpitala w Pszczynie a zwłaszcza na temat cesarki i opieki po niej, jeśli oczywiście coś wiesz w tym temacie... Z góry bardzo dziękuję i pozdrawiam

reklama
Watek trochę podupadł ale może ktoś mi odpisze. Interesuje mnie szpital na Wyspaińskiego i zastanawiam sie jak tam jest z położną? Chciałabym miec dobrą opiekę zwłaszcza, że będę miała cc

Do góry