reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bielsko-Biała i okolice:)

Hej to już tuż tuż... ja termin z OM mam na 7 luty z usg w 26 tyg na 31 styczeń a z wczorajszego usg na 12 luty już nie wiem którym się sugerować:-) a dlaczego byłaś w szpitalu ? dzidzia już brała się na świat, w zasadzie już może jeśli termin masz na 21:-). Pozdrawiam i trzymam kciuki... A może zdecydujesz się na szpital w bielsku, skoro w Tychach są takie warunki?

reklama
najpewniejszy termin jest z om lub z pierwszego usg robionego ok 7 tyg ciąży teraz nie ma co sie sugerować usg bo każdy dzidziuś jest inny i inaczej ułożony.
Warunki w tychach fakt jeśli jesteś na obserwacji to powinnaś być na patologii a nie wśród kobiet w połogu, ale i tak nie pobije to szpitala w wadowicach gdzie nie ma odiwedzin a dziecko pokazuje sie przez szybę normalnie komuno wróć masakra w jakich czasach my żyjemy.
U mnie szwagierka jest na dniach i będzie rodzic w żywcu a przekonał ją do tego fakt ze u nas na porodówce od niedawna jest dostępny dla każdej rodzącej gaz rozweselający super sprawa rodzisz ujarana :szok:
U nas spoko dziewczynki zadowolone bo codziennie na sanki lub jak one nazywają na dupolotach katarek mały mają i zaczynają kaszleć ale jak im odmówić jak nie wiadomo ile ten snieg będzie b dzisiaj już cieplej i u nas wszystko zaczyna pływać.
Zobaczymy czy nic gorszego sie jie wykluje z tego.

Hej jak tak słysze od młodycha mam ich opowieści jakie to nie są wyspane i zmęczone to szczerze wam powiem jestem strasznie szczęśliwa że mój najmłodszy synuś ma 3 latka i to co nazywamy potocznie najgorszego już za mną.Tzn noce nadal mam jeszcze nie przespane bo Mati nie musi spać a przynajmniej nie sam,ale same wiecie z takimi dużymi dziećmi już jest fajnie.Powiedzmy,że się dogadasz pogadasz i dogadasz-jak maja chęci.Jednak z drugiej strony brakuje mi tego brzuszka z przodu ,ulg ''bo ty jesteś w ciąży'':tak:.No ale do 40-stki jeszcze troche więc kto wie?a może dam sie skusić?
A tak na poważnie wzieło mnie na taki wstęp po rozmowie ze znajoma,która cały czas jęczy,że gdyby wiedziała ze to ma tak wyglądac to na pewno była by bezdzietna-chore myślenie:no:.
Zima przyszła na chwile dzieci ucieszone bałwany polepione.ale niestety dzisiaj zaczeły topnieć a były takie ładne.Ciekawe czy jeszcze dosypie czy to juz koniec?

basiek przyjedz do szczyrku zrobicie duuuużo bałwanków :-) Takie gadanie typu gdybym wiedziała to bym się nie zdecydowała strasznie mnie denerwuje to po co te kobiety wogóle sie na dzieci decydują? myślą,że będą chodziły wyspane, śliczne i wypoczęte? Ja póki co jeszcze fryzjer może jakaś maseczka na twarz bo za 2 tygodnie już będzie dzidzia:-)

Paulad no to już całkiem z górki masz będzie dobrze:-).Bałwany sie rozlały przez ostatnia odwilż teraz zaś mrozy oj nie pocieszyły się te moje urwisy tym śniegiem,no cóż siła wyższa.A ja mam urlopik od dzisiaj i mam zamiar przez pierwsze dwa dni się wyspać i odpocząć psychicznie i fizycznie:tak:.Angelika taka ucieszona że są ferie a jak jej jeszcze powiedziałam że mam tydzień wolnego,ale radości tylko czy ja z ich brojeniem wytrzymam?Mati jak na złość bo zawsze śpi tak do 9/10 a dzisiaj jak na złość pobudka o 7,30:baffled:mam nadzieje,że mu to nie wejdzie w krew.Życze miłych ferii dla tych mamusiów,które będą się obijać razem ze mną:-)

Też życzę milych ferii wszystkim mamusią, ja może ten drugi tydzień spędze już z moją dzidzią, termin na 7 luty:-) tak już z niecierpliwością czekam na ten dzień najgorsze jest to że nie wiadomo kiedy ta chwila nastąpi :-)
Pozdrawiam wszystkie mamusie

Hej ale mrozi.Poszłam dzisiaj z dziećmi na spacer bo już tak dowodziły w domu,nie mogły sobie miejsca znależć.Na polu pobiegali trochę na sankach,także bardzo ucieszeni wrócili:laugh2:i ani troche zmarznięci.Za to ja przez dwie godziny dochodziłam do siebie tak mi było zimno,no ale się dotleniłam.
Pauland to juz całkiem nie długo i nastąpi rozpakowanie mam nadzieje,ze będzie wszystko ok.Całuski i do usłyszenia pa;-)

Hej mamusie!
basiek to fajnie,że dzieciaki się wybawiły, zawsze tak jest,że rodzice już marzną a dzieci mogą jeszcze ho ho,tak ja już na rozpakowaniu, już kompletnie nie mogę spać, koszmary mi się śnią, a dzisiaj już chodzę praktycznie do tyłu, jutro jeszcze czeka mnie wycieczka bo muszę kupić prezent dla męża na urodziny na 2 lutego,kto wie może dostanie na urodziny córeczkę :-)
Pozdrawiam mamusie.

Hej pauland i co z tym prezentem na urodziny dla męża,jest ta córeczka;-)bo nic nie piszesz?Odezwij się jak będziesz miała chwile.A u nas nic ciekawego urlop się skończył musiałam wrócić do pracy.Najgorsze rozstanie było z Matim,płakał i nie chciał mnie puścić:no:.Dzisiaj mam wolne i przygotowuje się do ciężkiego i długiego tygodnia.Angelika odlicza do końca ferii bo już tęskni za koleżankami,ciekawe co będzie jak wróci czy na pewno będzie tak chętnie szła.Do maja mamy złożyć wniosek czy puszczamy naszych 5-latków do pierwszej klasy czy jeszcze raz powtarza zerówke.I pojawił się problem bo z jednej strony puściłabym ją z jej grupą a z drugiej strony boje się,że jej zabiore rok a czy póżniej ona da sobie rady.Ta matołki w sejmie mnie denerwuja i co ja mam teraz zrobić:dry:

reklama
Hej Basiek mąż dostał na urodziny portfel niestety nie córeczkę.Ja mam na wtorek termin i czekam z niecierpliwością...
Jakie to szczęście,że narazie nie chodzę do pracy, tak się strasznie rozleniwiłam ,że nie wiem jak tam wrócę. Biedny Twój synuś tęskni za mamusią, pewnie serce Ci pęka,jak musisz wyjść. A z tą szkoła to dramat!!! moim zdaniem to za wcześnie naprawdę. Przecież te maluszki to nie będą miały dzieciństwa... My szliśmy do szkoły w wieku 7 lat i przecież nie wyrosło pokolenie analfabetów co oni chcą z tych dzieci zrobić ? owszem niektóre sobie poradzą ale będą takie jeszcze dzieciaczki że im krzywdę tym zrobią. Dam znać napewno jak urodzę:-)
Pozdrawiam

Do góry