reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

BHCG bardzo wolny przyrost - czy u kogoś skończył się happy endem?

GreenTea2103

Początkująca w BB
Hej. Jestem obecnie w 6t+5d. Ciąża młodsza niż OM o 6 dni.
Moja bhcg bardzo słabo przyrasta. Ostatnia miesiączka 10.09.
Ostatnie badania:
19.10. - 1700
23.10. - 2200
Widać pęcherzyk z zarodkiem i serduszko.
Czy u którejś z Was taki przypadek skończyłaś się szczęśliwie?

reklama
Jeśli widać pęcherzyk z zarodkiem i serduszko to wszystko na pewno jest ok.. a beta chyba badana wcześniej bo przy takiej becie żądło widać nawet zarodek.

Ostatnie badania:
19.10. - 1700
23.10. - 2200
Przy takiej becie nie może być widać serca. Za niska. Zarodek mooooże choć wątpię ale nie serce. Nie ma opcji. Ewentualnie beta była dużo wyższa i spada choć nie sądzę aby tak było. Sytuacja nie rokuje dobrze.

Ostatnie badania:
19.10. - 1700
23.10. - 2200
Przy takiej becie widać ewentualnie sam pęcherzyk. Nie ma mowy o tętnie i zarodku.

To może to było twoje tętno? Serce u zarodka pojawia się dobrze po becie 10 tys
Chyba nie ma szans, żeby dobry ginekolog pomylił serduszko u zarodka z tętnem matki... 🙉
Serduszko było widać 25.10. (2 dni po nadaniu bety). Biło z częstotliwością 111
Kochana, nie zamartwiaj się i tak nic to Ci teraz nie da. Kiedy masz następną wizytę?
Niemożliwe, że 25.10 było serduszko, jeśli ciąża jest o 6 dni młodsza niż z OM... Wtedy było 5+5 (skoro dziś 6+5) i szansa, że było widać zarodek z serduszkiem jest znikoma, wtedy tworzy się yolk sac dopiero. A jeśli 5+5 było z OM, to jak młodsza o 6 dni to by było 4+6, to wtedy co najwyżej pusty pęcherzyk na super sprzęcie...
No i przy tak niskiej becie raczej nie mogło być zarodka i serduszka 🤔 Na dobrym sprzęcie przy około 8 tys. może coś by było, ale Ty dwa dni później to mogłaś mieć pewnie co najwyżej 3-4 tys., patrząc na ten przyrost...
Kiedy masz znowu wizytę? Masz opcję iść do innego lekarza w tym tygodniu? Takiego z dobrym sprzętem? Jeśli nie, to nie pozostaje Ci nic innego jak po prostu czekać i mieć nadzieję...
Trzymam kciuki!

Chyba nie ma szans, żeby dobry ginekolog pomylił serduszko u zarodka z tętnem matki... 🙉

Kochana, nie zamartwiaj się i tak nic to Ci teraz nie da. Kiedy masz następną wizytę?
Niemożliwe, że 25.10 było serduszko, jeśli ciąża jest o 6 dni młodsza niż z OM... Wtedy było 5+5 (skoro dziś 6+5) i szansa, że było widać zarodek z serduszkiem jest znikoma, wtedy tworzy się yolk sac dopiero. A jeśli 5+5 było z OM, to jak młodsza o 6 dni to by było 4+6, to wtedy co najwyżej pusty pęcherzyk na super sprzęcie...
No i przy tak niskiej becie raczej nie mogło być zarodka i serduszka 🤔 Na dobrym sprzęcie przy około 8 tys. może coś by było, ale Ty dwa dni później to mogłaś mieć pewnie co najwyżej 3-4 tys., patrząc na ten przyrost...
Kiedy masz znowu wizytę? Masz opcję iść do innego lekarza w tym tygodniu? Takiego z dobrym sprzętem? Jeśli nie, to nie pozostaje Ci nic innego jak po prostu czekać i mieć nadzieję...
Trzymam kciuki!
To skąd sobie wytrzasnął tętno skoro nie ma szans na serce przy takiej becie...uwierz mi tyle juz sie naczytalam o gi ekologach ze jestem w stanie uwierzyc w to, że sobie pomylił.

To skąd sobie wytrzasnął tętno skoro nie ma szans na serce przy takiej becie...uwierz mi tyle juz sie naczytalam o gi ekologach ze jestem w stanie uwierzyc w to, że sobie pomylił.
Nie wiem, co Ci odpowiedzieć. Na Twoim miejscu poszłabym w tym tygodniu do innego lekarza po prostu.

reklama
Do góry