Oliwia1991
Początkująca w BB
Kochani w 20tc pękł pęcherz płodowy, od 14 dni jestem w szpitalu wody dalej są sączą nie wiem co dalej myśleć
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Kochana bardzo mi przykro z powodu tego co się stało. Mam nadzieję, że wytrzymacie jak najdłużej w dwupaku. Co mówią lekarze?? Leżałam na patologii ciąży z dziewczyną w ciąży bliźniaczej, która spędziła 4 miesiące w szpitalu po pęknięciu z jednego pęcherza . Wytrzymali do 31 tygodnia i przez cięcie urodziła dwoje piękne córeczki, które super się rozwijają. Jesteś w dobrych rękach i napewno lekarze zrobią wszystko co w ich mocy, aby uratować Twoje maleństwo. Trzymam z całych sił kciuki za Was. Dużo zdrówka i spokoju, w tym ciężkim czasie. Co mówią lekarze? Ile waży maluszek?
Och kochana współczuję Ja mam małowodzie i zalecenie picia dużej ilości wody.Jeszcze mam tego cholernego covida i od 5 dni na izolacji więc ominie mnie ważna wizyta i nie wiem co dalej z tymi wodami płodowymi. Jestem 28 tygodniu na ostatniej wizycie gdzie miałam wykonywane również echo serduszka (mały ma ubytek w przegrodzie) byłam w 25 tygodniu.Ordynator mówi ze wytrzymamy nawet do 28tc, jeżeli się pojawi infekcja to już koniec 4 dni temu 400 gram Teraz pewnie już więcej
Skurcze pewnie mogą przyjść w każdej chwili.
Och kochana współczuję Ja mam małowodzie i zalecenie picia dużej ilości wody.Jeszcze mam tego cholernego covida i od 5 dni na izolacji więc ominie mnie ważna wizyta i nie wiem co dalej z tymi wodami płodowymi. Jestem 28 tygodniu na ostatniej wizycie gdzie miałam wykonywane również echo serduszka (mały ma ubytek w przegrodzie) byłam w 25 tygodniu.
A mówili Ci coś o uzupełnianiu wód płodowych? Wiem że taki coś robią
Nic nie mówili o tym tak bardzo bym chciała być już w domu i mieć wszystko za soba
Ach i mój w 25 tyg. ważył 600g trochę za mało i nie wiem czemu tych wód tak mało, łożysko niby super, narządy maleństwa niby też ok., pęcherz pracuje.... nie wiem może to wina amniopunkcji którą miałam pod koniec 20 tydodniaOrdynator mówi ze wytrzymamy nawet do 28tc, jeżeli się pojawi infekcja to już koniec 4 dni temu 400 gram Teraz pewnie już więcej
Skurcze pewnie mogą przyjść w każdej chwili.
IleAch i mój w 25 tyg. ważył 600g trochę za mało i nie wiem czemu tych wód tak mało, łożysko niby super, narządy maleństwa niby też ok., pęcherz pracuje.... nie wiem może to wina amniopunkcji którą miałam pod koniec 20 tydodnia