reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bezsenność

U Was pomogło mm ale u mnie to większy problem jest we mnie niż w dziecku🤦🏻 kurcze mój mózg oszalał - poważnie - no bo jak inaczej wytłumaczysz to że ja np po bardzo intensywnym dniu, gdy dzieci smacznie śpią i jest np 1 czy 3 w nocy to ja rozmyślam nad tym czy Einstein był człowiekiem kulturalnym, dlaczego taka fryzura lub dlaczego mówi się że niedaleko pada jabłko od jabłoni a nie gruszka czy śliwka🙉🙉🙉
Kocham ten komentarz :D ja też zasypiam dopiero nad ranem. I najlepiej mi się spi kiedy włączę sobie smerfy albo bajkę Papirus :)

reklama
U Was pomogło mm ale u mnie to większy problem jest we mnie niż w dziecku🤦🏻 kurcze mój mózg oszalał - poważnie - no bo jak inaczej wytłumaczysz to że ja np po bardzo intensywnym dniu, gdy dzieci smacznie śpią i jest np 1 czy 3 w nocy to ja rozmyślam nad tym czy Einstein był człowiekiem kulturalnym, dlaczego taka fryzura lub dlaczego mówi się że niedaleko pada jabłko od jabłoni a nie gruszka czy śliwka🙉🙉🙉
Całą ciążę tak mialam, no i niestety to zostało, a jestem już 5 miesięcy po porodzie. Tylko że ja mam na tle nerwowym

Kurcze może u mnie też to jakieś odreagowywanie po dość ciężkich dniach🤔🤔🤔
Ja przestalam oglądać wiadomości itp sytuacja na świecie mnie stresuje, patrząc na strajki kobiet a będąc w ciazy plakalam, te całe zło które się dzieje tylko mnie dobijało, polityka uruchamiała mnie nerwowo... Bajki są ładne, kolorowe (smerfy), edukacyjne i mądre (tak jak w przypadku papirusa) i to jest coś na co chce patrzeć po ciezkim dniu i nieprzespanej nocy

Dziewczyny, a może spróbujcie w ogóle przed snem ze 2 godziny już nie oglądać nic. Żadne tv, telefony itp. przecież to światło niebieskie pobudza organizm, zamiast się wyciszyć to jesteście pobudzone. Może coś poczytać w zwykłej papierowej książce? I przede wszystkim w łóżku nie oglądać, bo mózg zamiast kojarzyć łóżko ze spaniem, to kojarzy z innymi czynnościami.

Ja przestalam oglądać wiadomości itp sytuacja na świecie mnie stresuje, patrząc na strajki kobiet a będąc w ciazy plakalam, te całe zło które się dzieje tylko mnie dobijało, polityka uruchamiała mnie nerwowo... Bajki są ładne, kolorowe (smerfy), edukacyjne i mądre (tak jak w przypadku papirusa) i to jest coś na co chce patrzeć po ciezkim dniu i nieprzespanej nocy
Oj tak sytuacja na świecie na pewno nie sprzyja spokojnemu życiu. Ja jestem osobą która nie unika trudnych, kontrowersyjnych tematów bo jestem zdania że to że o czymś nie mówię/nie oglądam czy nie czytam to nie znaczy że tego nie ma i tak się dobijam coraz to nowszymi newsami i grzebię w niewygodnych tematach i nie umiem przestać.

Dziewczyny, a może spróbujcie w ogóle przed snem ze 2 godziny już nie oglądać nic. Żadne tv, telefony itp. przecież to światło niebieskie pobudza organizm, zamiast się wyciszyć to jesteście pobudzone. Może coś poczytać w zwykłej papierowej książce? I przede wszystkim w łóżku nie oglądać, bo mózg zamiast kojarzyć łóżko ze spaniem, to kojarzy z innymi czynnościami.
Ech...żeby to było tak prosto wykonać. W sypialni nie mam telewizora ale gdy dzieci usną to lubię obejrzeć coś z partnerem. Taki relaksik. Telefon czasem zostawiam w innym pokoju ale co za problem iść po niego gdy jakieś niecierpiące zwłoki pytania zaśmiecają głowę. Muszę spróbować z książką.

reklama
Zmieńcie swoich lekarzy psychiatrów bo przy KP możecie brać cały szczerego leków uspokajających i nasennych (np. alprozolam, apozolpin, diazepam, hydroxyzinum). Jedyne co to nie wolno po nich spać z dzieckiem w jednym łóżku

Do góry