reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Bez chrztu

reklama
Pewnie nazwiecie mnie hipokrytką, ale ja ochrzciłam mimo tego, że nie wierzę...a może inaczej- nie wiem czy Bóg istnieje, czy nie, a jak istnieje to wydaje mi się okrutny i niesprawiedliwy...w każdym razie mocno wątpię we wszystkie dogmaty kościoła...

w każdym razie, poszłam na tzw. święty spokój- żeby dziadkowie nie truli, że nie ochrzczona, żeby dziecko potem nie pytało dlaczego dzieci chodzą na religię , a ona nie....
Mnie ochrzczono i swego czasu uczestniczyłam w życiu kościoła, no ale z wiekiem powiedzmy zaczęłam bardziej się rozumem kierować niż wiarą....

Jak dziecko będzie chciało to samo zrezygnuje z kościoła i wiary, a jak będzie wierzyć...
Pewnym problemem może być kwestia tego wychowania w wierze, bo jakoś dziwnie mi będzie chodzić do kościoła, skoro nie wierzę, uczyć ją modlitw...Ale też po to są rodzice chrzestni, a tu akurat religijna chrzestna może pomóc:-)

Ślub mamy cywilny. Nie wykluczam, że kiedyś może się nawrócę i uwierzę...Różnie bywa na tym świecie:-)

hikari ,synek mojego obecnego partnera tez nie był ochrzczony,ale jak przyszła pora komunii i dzieci w szkole o niczym innym nie mówiły,to nagle tez tego zapragnął.I wszystkie rozmowy itd nic nie dawały- uarł się,ze on chce i koniec.Ok.,ochrzcił go,posłał do tej komunii,ale...wiecie,co mały dostał na prezent?Biblię.Skoro tak się zarzekał,że chce iść do komunii nie dla prezentów.No i szybko mu ta "religijnośc " przeszła:dry:
Ja mam troje dzieci.Żadnego nie chrzciłam.Nie przyłożę ręki do poprawiania statystyk KK,jakim to "katolickim" krajem jesteśmy:dry:.

Do góry