reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Beta

hej dziewczyny . Od 5 Msc staramy się o dzidziusia . Dzisiaj robiłam betę wynik to 3.23 gdzie przy poprzednich cyklach zawsze miałam >2 . Możliwe ze coś zaczyna się dziać ? Dodam ze do okresu 5 dni przy cyklach 30 dniowych . I kiedy ewentualnie powtórzyć badanie ?

reklama
Poniżej 5 nie ma ciąży
Możesz oczywiście powtórzyć betę np. za tydzień ale nie nastawiałabym się mocno, prędzej wyłapałaś ciąże biochemiczną

Poniżej 5 nie ma ciąży
Możesz oczywiście powtórzyć betę np. za tydzień ale nie nastawiałabym się mocno, prędzej wyłapałaś ciąże biochemiczną
Tam myślałam właśnie , tylko zastanawiają mnie te poprzednie wyniki , ze zawsze nawet po dniu spodziewanej miesiączki miałam poniżej 2 a teraz jest troszkę więcej

Sprawdz w dniu @ jesli się nie pojawi ,a takie szybkie robienie bety ,tylko niepotrzebnie Cie nakręca i daje do myślenia ,bo a może.....

Poniżej 5 nie ma ciąży
Oczywiście że jest.
Laboratoria często podają wynik No brak ciąży <2 a ciąża >5
A co jest pomiędzy? Czarna dziura?

Jest to wynik świadczący o implantacji, ciąża bardzo bardzo wczesna i z ogromnym ryzykiem zatrzymania, stąd za ciąże uważa się wynik większy niż 5 (a w skomplikowanych przypadkach nawet więcej niż 25) ale wynik autorki to jak najbardziej wynik świadczący o zagnieżdżeniu.
A im wcześniej taka sytuacja jest wyłapana tym los ciąży jest oczywiście mniej pewny statystycznie, to inna sprawa.

Autorko, sama moją ciąże wyłapałam przy becie 2,3 ( z przymusu trochę bo rozchodziło się o leczenie). Przy takiej becie byłam leczona jak kobieta w ciąży i lekarka nie miała wątpliwości że ciąża jest - czy przeżyje, czy jest w macicy, czy będzie zarodek itp oczywiście nie wiedziała ale ciąża była.

hej dziewczyny . Od 5 Msc staramy się o dzidziusia . Dzisiaj robiłam betę wynik to 3.23 gdzie przy poprzednich cyklach zawsze miałam >2 . Możliwe ze coś zaczyna się dziać ? Dodam ze do okresu 5 dni przy cyklach 30 dniowych . I kiedy ewentualnie powtórzyć badanie ?
Powtórz za dwa dni, jeśli wszystko jest ok to beta będzie sporo wyższa :)

0D24E2E0-E155-4F2E-816B-52BE85AB2615.jpeg

Tu przykładowy opis z labu

Pomiędzy 1 a 5,8 nie ma próżni (i owszem niektóre lab maja inny wynik dla nie będących w ciąży. To kwestia aparatu i jego ustawień, wtedy wynik bie jest dokładny tylko np >2 itp)

reklama
Dziękuje wszystkim za odpowiedzi , powtórzyłam betę po dwóch dniach i beta 39.7 🙃 zależało mi na wyłapaniu ciąży jak najszybciej ze względu na bardzo fizyczna prace . Oczywiście wiem , ze jeszcze wszystko może się stać , ale wiem ze muszę na siebie bardziej uważać 🙃

Do góry