reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Beta słaby przyrost

Tymczasowa28

Fanka BB :)
Hej, oznaczalam betę 18.08 i wynosiła 375, 16.08 miała 104.
ginekolog powiedziała ze w dniu 24.08 beta powinna wynosić Ok. 5tys, a otrzymałam wyniki na których jest wartość 653,50.. czyli przyrost prawie żaden .. moja ginekolog nie odpowiada na smsy i nie odbiera tel. Jutro mam umowiona do niej wizytę wiec to skonsultuje. Od tygodnia biorę luteinę dopochwowo i zastanawiam się czy dlatego jeszcze nie krwawię .. Czy miała z Was któraś podobna sytuacje i ciąża rozwijała się prawidłowo ..? Jestem załamana, to by była moja kolejna strata ...

reklama
Hej, oznaczalam betę 18.08 i wynosiła 375, 16.08 miała 104.
ginekolog powiedziała ze w dniu 24.08 beta powinna wynosić Ok. 5tys, a otrzymałam wyniki na których jest wartość 653,50.. czyli przyrost prawie żaden .. moja ginekolog nie odpowiada na smsy i nie odbiera tel. Jutro mam umowiona do niej wizytę wiec to skonsultuje. Od tygodnia biorę luteinę dopochwowo i zastanawiam się czy dlatego jeszcze nie krwawię .. Czy miała z Was któraś podobna sytuacje i ciąża rozwijała się prawidłowo ..? Jestem załamana, to by była moja kolejna strata ...
Przykro mi, ale przyrost tragiczny... O ile nie doszło do pomyłki w labo, to niestety ciąża nie rozwija się już prawidłowo. :(

„Trzon macicy przodozgiety o wym AP. 47mm, długość 52mm

Endometrium niejednorodne o szerokości 24 mm, pęcherzyka ciążowego brak.

Jajnik prawy o wym. 38x19mm o prawidłowej echostrukturze

Jajnik lewy o wym. 35x23 mm o prawidłowej echostrukturze

W rzucie przydawkowe bez zmian patologicznych

Zatoka douglasa wolna, nie uwidoczniono wolnego płynu.”

reklama
Ogólnie powiedziała mi, ze jeżeli nie miałby świadomości tak słabego przyrostu bety, to biorąc pod uwagę jak to wszystko wyglada , postawiłaby diagnozę baaaardzo wczesnej ciąży, z tym ze rzeczywiście nie widać żadnego pęcherzyka. Wspomniała, ze nie mam się co nastawiać ze coś jesczze z tego będzie i prosiła o odstawienie luteiny. Jutro idę na badania o których wspomniałam w poście wyżej i sprawdzę czy beta ma tendencje spadkową. Jeśli tak będzie, to mam na spokojne czekać na krwawienie. Jeśli beta się powiększy to znów mam się u niej wstawić bo powiedziała ze nie wyklucza póki co cp.. ehh, ale jest mi smutno 🤦‍♀️

reklama
Do góry