reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Beta słaby przyrost

Tymczasowa28

Fanka BB :)
Hej, oznaczalam betę 18.08 i wynosiła 375, 16.08 miała 104.
ginekolog powiedziała ze w dniu 24.08 beta powinna wynosić Ok. 5tys, a otrzymałam wyniki na których jest wartość 653,50.. czyli przyrost prawie żaden .. moja ginekolog nie odpowiada na smsy i nie odbiera tel. Jutro mam umowiona do niej wizytę wiec to skonsultuje. Od tygodnia biorę luteinę dopochwowo i zastanawiam się czy dlatego jeszcze nie krwawię .. Czy miała z Was któraś podobna sytuacje i ciąża rozwijała się prawidłowo ..? Jestem załamana, to by była moja kolejna strata ...

reklama
reklama
Kurczę wiem co czujesz ja przeżyłam stratę prawie w 9tyg :( a beta pięknie rosła serduszko przestało bić miałam łyżeczkowanie w lutym..a dziś jestem w ciąży. 7tyd i boje się chodzić do toalety że będzie powtórka. Trzymaj się jeszcze będzie dobrze ❤️
Dziękuje Ci :) wiem tez co przezywasz, każda wizyta w toalecie to wielka niewiadoma czy jest coś na bieliźnie czy nie ... trzymam za Ciebie kciuki i mam nadzieje, ze bedziecie zdrowo rosnąć :) ❤️🤞

Siemka. 14 grudnia OM, 20 stycznia testy pozytywne, 25 stycznia pierwsza wizyta, lekarz stwierdził, że chyba widzi pęcherzyk ale jakieś 4 mm ale nie jest pewien czy w macicy, endometrium 2,4cm, zalecił luteinę i kontrolę. Poszłam drugiego lekarza dzień później ten nie widział nic poza endometrium 2,5cm i zlecił betę. Zrobiłam bete 27 stycznia wynosiła 5555, powtórzyłam 29 stycznia beta 8335. Miała któraś z was tak?

Siemka. 14 grudnia OM, 20 stycznia testy pozytywne, 25 stycznia pierwsza wizyta, lekarz stwierdził, że chyba widzi pęcherzyk ale jakieś 4 mm ale nie jest pewien czy w macicy, endometrium 2,4cm, zalecił luteinę i kontrolę. Poszłam drugiego lekarza dzień później ten nie widział nic poza endometrium 2,5cm i zlecił betę. Zrobiłam bete 27 stycznia wynosiła 5555, powtórzyłam 29 stycznia beta 8335. Miała któraś z was tak?
Hej niestety wg mnie dość niski przyrost bety. Przy takiej już powinno coś być pęcherzyk i serduszko. Ja miałam słaby przyrost bety i nie skończyło się to dobrze. Ale trzymam kciuki żeby u ciebie było lepiej

Hej niestety wg mnie dość niski przyrost bety. Przy takiej już powinno coś być pęcherzyk i serduszko. Ja miałam słaby przyrost bety i nie skończyło się to dobrze. Ale trzymam kciuki żeby u ciebie było lepiej
przy takich wartościach beta nie rośnie 66% tylko mniej więc przyrost jest.

Wg OM 1.02. jest to 7 tydzień, mozliwe ze mialas pozniej owulacje i zagnieżdżenie doszło pozniej. Powinnaś pojsc teraz na kontrole jeszcze raz do tego pierwszego czy drugiego. @Kasiulka169

Nie stresuj się. W pierwszej ciąży pęcherzyk był widoczny przy becie 12tys. dopiero. Doktorka chciała mnie na stół wziąć bo ciąża pozamaciczna. Mam z tej ciąży synka 14 miesięcy.

reklama
U mnie przy becie 3598 nie było widać nic (3 dni później beta 8389). Dostałam luteinę I wizytę kontrolna po 2 tygodniach - wtedy był już pęcherzyk z zarodkiem i bijącym sercem. Obecnie kończymy 35 tc.
Kiedy masz wizytę kontrolna? Przy becie powyżej 6000 najlepszą metodą sprawdzenia ciąży jest usg. Nie ma sensu sprawdzać dalej bety.

Do góry