reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Beta hcg

Martyna76

Fanka BB :)
Miasto
Gdańsk
Dzień dobry:)
Pierwszą betę zrobiłam w dniu okresu a koleją po 13 dniach.
28.04.2018 wynik 60
11.05.2018 wynik 1459
Czy beta przyrasta prawidłowo?
Nadmienię, że czuję się bardzo ciążowo.
Pozdrawiam :)

reklama
Dzień dobry:)
Pierwszą betę zrobiłam w dniu okresu a koleją po 13 dniach.
28.04.2018 wynik 60
11.05.2018 wynik 1459
Czy beta przyrasta prawidłowo?
Nadmienię, że czuję się bardzo ciążowo.
Pozdrawiam :)
Przyrost jest tak na granicy. Na początku powinien być zdecydowanie bardziej dynamiczny. Niby minimum to 66 % co 48 h, ale lepiej jak przyrasta o około 100 %. Najlepiej robić betę w odstepię 48 h lub 72 h bo wtedy najlepiej widać przyrost. Proponuję jutro gdzieś odwiedzić lab albo w poniedziałek.

Chyba wszystko ok:) możesz dla swojego spokoju wpisać kalkulator bhcg i sobie sprawdzić.
Przyrost jest tak na granicy. Na początku powinien być zdecydowanie bardziej dynamiczny. Niby minimum to 66 % co 48 h, ale lepiej jak przyrasta o około 100 %. Najlepiej robić betę w odstepię 48 h lub 72 h bo wtedy najlepiej widać przyrost. Proponuję jutro gdzieś odwiedzić lab albo w poniedziałek.

Nie będę miała takiej możliwości :(

Dla mnie ale mogę sie mylic jakis maly ten przyrost po 2 tygodniach.
Mi strasznie szybko i duzo beta rosla i tak na poczatku powinna. Najlepiej właśnie jak kolezanka mówi powtórzyć ostatni wynik po 72 godzinach. Jesli rosnie prawidłowo to za jakieś 4 dni powinnas miec juz ponad 10.000 i zarodka z serduszkiem .
Przy takiej jak teraz masz powinien byc pecherzyk .Powodzenia!

To też zależy od norm laboratoryjnych.
Wg moich to 6 tydzień.
Znalazłam też kalkulator hcg i wg niego jest w normie.
Z wcześniejszych moich doświadczeń z poprzednich ciąż wszystkie one były o tydzień młodsze.
Tak więc pozostaje mi być tylko dobrej myśli :)

Wg moich to 6 tydzień.
Z wcześniejszych moich doświadczeń z poprzednich ciąż wszystkie one były o tydzień młodsze.
Ja w 6 mialam prawie 12 .000
W sensie robiłam kazda w odstępach 4 dniowych i 358, 1008 i 12.000 . Wiec jesli tak to dobrze moze kazde lab inaczej .
Za 3,4 dni powinna juz byc wysoka i na usg dzidzius bo u mnie tez tak narosla od 2 wyniku szybko. Trzymam kciuki!
Ps a kiedy mialas ost miesiączkę? regularne masz ? U mnie tez ciaza mlodsza byla o 2 tyg.

reklama
Wg moich to 6 tydzień.
Nie patrz na normy bety bo te widełki mają naprawdę dużą rozpiętość. Do oceny tygodnia ciąży służy data ostatniej miesiączki a w późniejszym czasie usg. Ciąża może być młodsza, ale ten przyrost taki lichy trochę.

reklama
Wizytę mam zaplanowaną na czwartek.
Wg tego kalkulatora https://******************/kalkulator-hcg HTML mój wynik jest w normie.
Czuje się ciążowo, nie plamię.
Nie pozostało mi nic innego jak tylko czekać.
Jestem dobrej myśli bo wiadomo w moim stanie stres nie jest wskazany :)

Do góry