reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Beta Hcg

Aneta, w ciągu 2óch dni powinno wzrosnąc o 66%, u Cieie wzroslo o 85%, wiec wszystko jest w porzadku, gratuluje fasolki :-) ps. zmienilabym lekarza, mowiac ze cos tam tetni w 7tyg. to chyba jakis malo doswiadczony :/

reklama
aneta beta HCG po osiagnieciu poziomu chyba 9tys rosnie juz wolniej i nijak sie maja do niej te wartosci procentowe:tak: pozatym kazdej kobiecie inaczej:tak:
wiem co czujesz i radze rowniez zmienic lekarza:tak: ja po poronieniu jak zaszlam w ciaze to tez uslyszalam, ze beta zla i znowu sie historia powtorzy - zmienilam lekarza:-)

Przy tak wysokiej BHCG już się jej nie kontroluje, bo nie jest w żaden sposób miarodajna. Mój lekarz uważał że w tym czasie tylko USG daje dobry obraz.

Dziewczyny
ja mam kosmiczną sytuację :/
w 13 dfl (tempka pięknie szybowała w górę) zachciało mi się zrobić test - wyszła blada kreska. Poszłam na badanie krwi - ale okazało się, że w lab zrobili mi GCH a nie beta-HCG (ale zorientowałam się następnego dnia...).
Wynik wyszedł 14 mIU/ml
normy :
dla nieciężarnych <3
4-5 tydzień 1500-23000
i potem wyższe tygodnie
i żadnych norm pomiędzy
a pan dr kazał zrobić BETA-hcg - więc poszłam i po dwóch dniach zrobiłam (wczoraj) BETA-hcg. Dziś odebrałam wyniki (bo w moim lab tego nie robią, tylko wysyłają gdzie indziej i trzeba dzień poczekać) i wynik UJEMNY!!!
czyli <1
a testy z moczu wychodzą pozytywne -
Zobacz załącznik 380608
blade ale pozytywne
i tak wyszły testy 3 różnych firm, o różnych czułościach...
i co ja mam na ten temat sądzić??
dodam, że po tym wyniku HCG = 14 mIU/ml zaczęłam brać luteinę (w labolatorium mi powiedziały, że to ciąża) zanim zauważyłam, że to nie beta HCG! Bo do następnego dnia byłam przekonana, że ti wynik BETY a nie całego HCG - nie zwróciłam uwagi...
Przez HCG i pozytywne testy wzięłam razem 6 tabl. luteiny, która mogła spowodować utrzymywanie się temperatury na wysokim poziomie oraz zahamować @. I teraz kompletnie nie wiem CO SIĘ DZIEJE i co ja mam o tym myśleć... a wizyta u gina dopiero za tydzień w środę...
czemu HCG jest podwyższone mimo ujemnej bety i czemu testy domowe wychodzą pozytywne?

Ostatnia edycja:
za dwa dni powtóz bete jak zwroscie dwukrotnie oznacza ciąże.
widzisz ja robiłam 10 kwietnia bete miałam zero za 8 dni miałam 406 a co najlepsze okazało sie po obliczeniach że ok 16-17marzec zaszłam w ciąże

wczoraj był 14 dfl, więc beta by już dawno była pozytywna, a jest ujemna!
Więc nawet nie mam jak sprawdzić, czy beta rośnie, bo wynik jest napisany po prostu "ujemny". Więc nie wiem, czy jest 0,1 czy 0,99... norma jest <1 dla bety dla nieciężarnych w moim lab...

chodzi o to - czemu beta jest ujemna mimo całego HCG (czyli alfa + beta) dodatniego...
no a testy sikane wykrywają całe HCG... więc kiepski wyznacznik, jak mimo ujemnej bety ma się całe HCG podwyższone...
no paranoja...

a Tobie może się owulacja przesunęła? Może owulację miałaś 2 tyg później. Ja miałam owulację w 20 dc. przy cyklu 33-34 dni

Witam
Pierwszy dzień ostatniej miesiaczki to 16.09.W dniu 29.10 rano robiłam beta HCG wyszedł wynik 207,77. Powiedziano mi że w ciąży jestem.
Chciałam się poradzić czy lepiej powtórzyć badanie jutro rano i dopiero iść do gina żeby od razu wiadomo było czy wszystko jest ok?
Czy to niewiele da i najpierw iść do ginekologa i zobaczyć co powie? Czy coś więcej możecie mi powiedzieć na temat tego wyniku?

reklama
Do góry