reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Beta hcg

Powiedzial ze to moze byc za wczesnie kazal w pon przyjsc na oddzial beta dzis wzrosla o 55% tylko z 1908 na 2948. 😪
I dowalil Ci duphastonem w momencie, kiedy wiadomo, ze nic z tego nie będzie? Idź do innego lekarza.

Ja (ale mowię tylko za siebie) bym tego duphastonu nie brała. Zwlaszcza, jeżeli nie znalazł pecherzyka, bo już powinien. Wcale nie jest za wcześnie. Możesz duphastonem dokarmiać ewentualna ciążę pozamaciczną.

Ostatnia edycja:
reklama
Ja rok temu miałam ciążę pozamaciczną i lekarz mi zrobił USG ,gdy betę miałam 1200 coś a przy becie 1300 coś znaleźli pęcherzyk w szpitalu przy jajniku - także lekarza nie słuchaj tylko z wynikami bety idź na sor i na ginekologii niech Cię zbadają. Powiedz ,że Cię boli podbrzusze i z wyników bety wynika ,że możesz mieć ciążę pozamaciczną to muszą Cię chociaż zbadać. Mogą Cię zatrzymać na noc i będą robili badania bety i powtórzą USG i będzie decyzja czy laparoskopia czy się uda farmakologicznie- duphaston to tylko przedłuża a jajnik może Ci pęknąć i krwotok do otrzewnej - nie chce Cię straszyć ale mnie w ostatnim momencie zdążyli zoperować bo już przy pęcherzyku robił się krwiak...

reklama
reklama
Do góry