reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Beta HCG

Dzień dobry mam pytanie odnośnie bety byłam dziś na becie beta wynosiła 213, 4 listopada miałam ostatni okres, zrobiłam z 30 testów każdy pozytywny, czy jest możliwae że jestem w ciąży?

reklama
Dzień dobry mam pytanie odnośnie bety byłam dziś na becie beta wynosiła 213, 4 listopada miałam ostatni okres, zrobiłam z 30 testów każdy pozytywny, czy jest możliwae że jestem w ciąży?
Dlaczego wlasciwie po becie, ktora jest jednoznacznie pozytywna i 30 pozytywnych testach pytasz na forum czy to ciaza?
Jeden lekarz mi powiedzial, ze jedynym 100% potwierdzeniem ciązy jest poród, ale bez przesady 🤭
Gratulacje! 🙂 Jestes w ciazy.

Tak to napewno ciąża . Beta z krwi nie myli się tym bardziej że mała nie jest . Za jakieś 2 tyg umów się do ginekologa .

Dlaczego wlasciwie po becie, ktora jest jednoznacznie pozytywna i 30 pozytywnych testach pytasz na forum czy to ciaza?
Jeden lekarz mi powiedzial, ze jedynym 100% potwierdzeniem ciązy jest poród, ale bez przesady 🤭
Gratulacje! 🙂 Jestes w ciąży koleżanka mi powiedziała ze ta beta jest strasznie mała jak na ciąże :/ dziękuje za odpowiedz

Żeby sprawdzić, czy beta jest odpowiednia robi sie przyrost po 48h. Dopiero na podstawie przyrostu widać, czy ciąża rozwija sie prawidłowo. Jednak takie kwestie porusza sie z lekarzem, a nie z koleżanką czy na forum. Nikt ci nie powie jak rozwija sie ciąża, bo to były y wróżby. Trzeba cierpliwie poczekać, umówić sie na wizytę, zrobić badania.

Żeby sprawdzić, czy beta jest odpowiednia robi sie przyrost po 48h. Dopiero na podstawie przyrostu widać, czy ciąża rozwija sie prawidłowo. Jednak takie kwestie porusza sie z lekarzem, a nie z koleżanką czy na forum. Nikt ci nie powie jak rozwija sie ciąża, bo to były y wróżby. Trzeba cierpliwie poczekać, umówić sie na wizytę, zrobić badania.
Idę w czwartek drugi raz na betę.

reklama
Do góry