reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Beta hcg

witam , robiłam bete hcg , pierwsza zrobiona 20 dni po stosunku i wynosiła <0.1 , poźniej 27 dni po stosunku i wynosiła <0.1, ostatnia zrobiona w innym labolatorium i wynosiła <2.30, ciąży niby nie ma ale ktoś mi wyjasni z czego wynika tak duży skok wartości z 01 aż do 2.30 .

reklama
Inne laboratorium to może inne widełki. Wynik poniżej 5 wskazuje na brak ciąży. Nie ma się czego doszukiwać w tym oznaczeniu

witam , robiłam bete hcg , pierwsza zrobiona 20 dni po stosunku i wynosiła <0.1 , poźniej 27 dni po stosunku i wynosiła <0.1, ostatnia zrobiona w innym labolatorium i wynosiła <2.30, ciąży niby nie ma ale ktoś mi wyjasni z czego wynika tak duży skok wartości z 01 aż do 2.30 .
To nie jest duzy skok tak jak powyzej napisane . Ciaze mozna brac pod uwage przy wyniku powyzej 5. Nie bralabym jakos do siebie tego wyniku .

Te ostatnie labo ma inną czułość sprzętu. Po tako czasie od ostatniego stosunku na 1000% nie ma ciąży. Jeśli się tak boisz ciąży to zacznij brać tabletki lub nie uprawiaj seksu. 😉

To w ogóle nie jest skok. Mniej niż 2,3 to równie dobrze może być zero.
Po prostu czułość maszyny jest skalibrowana inaczej.
Poza tym beta jest w 100% wiarygodna już 21 dni po stosunku, a Ty skoro jesteś już ponad miesiąc po to albo już miałaś okres od tamtej pory, albo seks który uprawiałaś byl w dni niepłodne bo u nikogo faza lutealna nie trwa miesiąc

Do góry