reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Beta HCG

Kamila1996

Fanka BB :)
Cześć dziewczyny, chcę się poradzić.
Wczoraj dwa testy pozytywne, dzisiaj zrobiłam betę z krwi, również pozytywna, dodaje zdjęcie.
Tylko martwi mnie wynik, nie rozumiem tych norm ..
Dlaczego mój wynik jest tak niski?
Wytłumaczy mi któraś? ☺️
To są inne normy, niż standardowe w internecie ..

Załączniki

• 6A010120-C235-409D-BA43-B5054D837D0A.jpeg
    6A010120-C235-409D-BA43-B5054D837D0A.jpeg
    43,9 KB · Wyświetleń: 366
reklama
Jednorazowy wynik nie mówi nic poza samym faktem ciąży. Wynik zależy od tego kiedy doszło do zagnieżdżenia. Można zrobić powtórne badanie 2 dni później i sprawdzić czy przyrost jest prawidłowy - może to uspokoi.

Moja beta miała podobną wartość, nie robiłam przyrostu, nawet przez mysl mi nie przeszło, że wartość jest za niska. Czekałam do 6 tc z om na pieewszą wizytę. Obecnie jestem w 32+5 tc i dzidzia rozwija się książkowo :) nie martw się. Ta beta tylko potwierdza, że jesteś w ciąży.

Moja beta miała podobną wartość, nie robiłam przyrostu, nawet przez mysl mi nie przeszło, że wartość jest za niska. Czekałam do 6 tc z om na pieewszą wizytę. Obecnie jestem w 32+5 tc i dzidzia rozwija się książkowo :) nie martw się. Ta beta tylko potwierdza, że jesteś w ciąży.
Rozumiem, a miałaś podane takie same normy, jak w moim wyniku? ☺️
To moja pierwsza ciąża, taka wyczekana, dlatego się stresuje ..

Jednorazowy wynik nie mówi nic poza samym faktem ciąży. Wynik zależy od tego kiedy doszło do zagnieżdżenia. Można zrobić powtórne badanie 2 dni później i sprawdzić czy przyrost jest prawidłowy - może to uspokoi.
Przypuszczam że w czwartek, czyli kilka dni temu, doszło do zagnieżdżenia, bo miałam kropelkę krwi na wkładce ☺️

Powinnaś sprawdzić przyrost po 48h, jeśli jesteś tuż po zagnieżdżeniu to ona sobie teraz będzie rosła. Trzymam kciuki żeby wszystko było ok, moja pierwsza beta 52 a teraz 6msc synuś.

reklama
Do góry