beta hcg pierwsze dwa stosunki odbyłam w nocy z 14.04 na 15.04, ostatni stosunek był 15.04 rano. Podczas dwóch pierwszych razy mocno krwawiłam, po ostatnim stosunku po paru godzinach zaczęłam plamić/lekko krwawić. Krwawienie po paru dniach nasiliło się - razem trwało 10dni do 24.04. 21.04 miałam wizytę u ginekologa, który stwierdził, że jest to miesiączka (złuszczała mi się błona śluzowa). 26.04 oraz 06.05 (11 oraz 21 dni po stosunku) zrobiłam test ciążowy z krwi beta hcg- wyniki obydwóch testów to <1.10 miu/ml. Dodam, że zawsze mam nieregularne miesiączki (w styczniu brak, w lutym dostałam 01.02-06.02, w marcu dostałam okres 16.03-22.03, w kwietniu przed odbyciem stosunku czyli do 14.04 nie dostałam okresu, dzisiaj jest 24.05 a okresu nadal brak). Ginekolog powiedziała, że miałam wtedy dni dni płodne. Zauważyłam, że lekko plamię/krwawię po masturbacji. Czy mogę wykluczyć ciążę na 100%, czy warto iść powtórzyć badanie beta hcg w połowie czerwca, czyli 2 miesiące po stosunku?
reklama
tak,stwierdzają brak ciąży, ale chodzi mi o to czy wynik po 21 dniach od stosunku jest już wiarygodny? w najbliższy czwartek minie równo 6tydzień od ostatniego stosunku, więc zastanawiam się czy nie iść również na USG, które wykluczy ciążę na 100%. Ginekolog stwierdziła wtedy na wizycie, że to miesiączka na co wskazywała złuszczająca się błona śluzowa macicyOba wyniki bety stwierdzają brak ciaży, wiec nie musisz już powtarzać badania. A co do krwawienia to może nadżerka?
frez.ja1987
Fanka BB :)
Beta 21 dni po stosunku jest wiarygodna.tak,stwierdzają brak ciąży, ale chodzi mi o to czy wynik po 21 dniach od stosunku jest już wiarygodny? w najbliższy czwartek minie równo 6tydzień od ostatniego stosunku, więc zastanawiam się czy nie iść również na USG, które wykluczy ciążę na 100%. Ginekolog stwierdziła wtedy na wizycie, że to miesiączka na co wskazywała złuszczająca się błona śluzowa macicy
Sabrina_Zimowa
Aktywna w BB
Zgadza się, u mnie beta wynosiła 19.76 juz 13 dni po stosunkuBeta 21 dni po stosunku jest wiarygodna.
czytałam dużo na forach i jedna kobieta napisała, że beta jej wyszła 13.8 dopiero w 4tyg +3 dzień ciąży, więc nie wiem co o tym myślećZgadza się, u mnie beta wynosiła 19.76 juz 13 dni po stosunku
frez.ja1987
Ale nie po stosunku. Tylko w 4 tyg ciąży. A tygodnie ciąży liczy się od ostatniej miesiączki.czytałam dużo na forach i jedna kobieta napisała, że beta jej wyszła 13.8 dopiero w 4tyg +3 dzień ciąży, więc nie wiem co o tym myśleć
szczerze to nie rozumiem tego liczenia tyg ciąży, ale w piątek idę do ginekologa, żeby sprawdził co to za krwawienie po masturbacji... bo utrzymuje się od wczoraj do dzisiaj i raz jest, raz go nie ma + krew jest tylko na papierze po podcieraniu się co mnie niepokoi
frez.ja1987
Ale czego nie rozumiesz? Liczysz ile tygodni minęło od pierwszego dnia ostatniej miesiączki. I wychodzi ci w jakim tygodniu ciąży jesteś.szczerze to nie rozumiem tego liczenia tyg ciąży, ale w piątek idę do ginekologa, żeby sprawdził co to za krwawienie po masturbacji... bo utrzymuje się od wczoraj do dzisiaj i raz jest, raz go nie ma + krew jest tylko na papierze po podcieraniu się co mnie niepokoi
reklama
S
Szka
Gość
Nie jesteś w ciąży. Proszę zamknąć temat. Bo znowu 100 osób zacznie tłumaczyć, a autorka przy swoim będzie się upierać. Jak po masturbacji krwawisz, to może paznokcie masz za długie.