reklama
Rozwiązanie
U mnie tez nie było problemu z wypisaniem L4 na ciąże. Także lekarz też nie powinien takiej kobiecie robić problemów. Daj znać co powiedział doktorek. No i ogromne gratulacje dla Ciebie
I niech wszystkie mają takie piękne bety
Cookie_
Moderator
Będąc już w ciąży i posiadając kartę złapała mnie wirusowka. Lekarz rodzinny bez problemu wpisał zwolnienie z kodem ciążowym.
Jeśli nie masz jeszcze karty to może wypisać Ci zwykle płatne w 80% jednak nie na "ciążę" bo sama ciąża nie jest jednostką chorobową.
Jeśli nie masz jeszcze karty to może wypisać Ci zwykle płatne w 80% jednak nie na "ciążę" bo sama ciąża nie jest jednostką chorobową.
reklama
Dziękuję bardzo za pomoc kochaneBędąc już w ciąży i posiadając kartę złapała mnie wirusowka. Lekarz rodzinny bez problemu wpisał zwolnienie z kodem ciążowym.
Gosik880
Fanka BB :)
Oznacza to, że jesteś w ciąży... Nic więcej i nic mniej. Sugeruję wizytę u ginekologa bo przy takich wartościach bHCG powinno już być wszystko widać na USG.Witam drogie Panie, potrzebuję interpretacji wyniku beta-hcg mianowicie wynik to 17224,00ml/ul co to oznacza?
Dziękuję wizytę mam 16.12 dopieroOznacza to, że jesteś w ciąży... Nic więcej i nic mniej. Sugeruję wizytę u ginekologa bo przy takich wartościach bHCG powinno już być wszystko widać na USG.
Ja jak byłam w ciąży i pracowałam jeszcze, to w którymś momencie się mega źle czułam (mega senność w dzień i bezsenność w nocy dla odmiany, mdłości i wymioty), to poszłam normalnie do internisty po zwolnienie na 2-3 dni, nie z powodu ciąży, a z powodu tego jak się czuję. Dostałam bez problemu, zresztą po moim wyglądzie nawet było widać, że nie jestem w pełni sił. Z tym, że nie wiem, czy internista wypisuje z kodem B, ja z góry powiedziałam, że nie chcę zwolnienia z tym kodem, bo w pracy jeszcze nikt o ciąży nie wiedział i nie chciałam, żeby tak szybko się dowiedział.
AgaMysia
Ja zanim miałam wizytę u ginekologa też kiepsko się czułam. Poszłam z wynikami krwi do rodzinnego i dostałam normalnie zwolnienie z kodem B. Z tego co mi lekarka tłumaczyła ona też może wystawić takie zwolnienie ale nie na tak długi czas jak ginekolog. Mi wystawiła na 5 dni
Ja jak byłam w ciąży i pracowałam jeszcze, to w którymś momencie się mega źle czułam (mega senność w dzień i bezsenność w nocy dla odmiany, mdłości i wymioty), to poszłam normalnie do internisty po zwolnienie na 2-3 dni, nie z powodu ciąży, a z powodu tego jak się czuję. Dostałam bez problemu, zresztą po moim wyglądzie nawet było widać, że nie jestem w pełni sił. Z tym, że nie wiem, czy internista wypisuje z kodem B, ja z góry powiedziałam, że nie chcę zwolnienia z tym kodem, bo w pracy jeszcze nikt o ciąży nie wiedział i nie chciałam, żeby tak szybko się dowiedział.
Miałam podobnie jak Ty. Internista jak najbardziej może wypisać Z kodem B tylko trzeba o tym wspomnieć.
U
użytkowniczka Co
Gość
Cześć dziewczyny. U mnie w 5 tygodniu beta 25482.88. Nie za wysoka? [emoji846]
Normalna.
reklama
Wesoła_Aga
U mnie tez nie było problemu z wypisaniem L4 na ciąże. Także lekarz też nie powinien takiej kobiecie robić problemów. Daj znać co powiedział doktorek. No i ogromne gratulacje dla Ciebie