Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Nie, zrobiłam sama z siebie. Może jestem trochę przewrażliwiona ale bardzo zależy mi na mojej ciąży, betę postanowiłam zrobić sama żeby sprawdzić czy wszystko jest w normie. Z jakiego powodu w ósmym tygodniu nie robi się bety? Dziękuję za odpowiedź!
Z takiego powodu, że w takich wartościach beta nie podwaja a rośnie wolniej stąd nie jest zalecane wykonywanie tego badania kiedy już się na usg słyszy serduszko.Nie, zrobiłam sama z siebie. Może jestem trochę przewrażliwiona ale bardzo zależy mi na mojej ciąży, betę postanowiłam zrobić sama żeby sprawdzić czy wszystko jest w normie. Z jakiego powodu w ósmym tygodniu nie robi się bety? Dziękuję za odpowiedź!
Lekarze mowia, ze nie ocenia się generalnie po becie czy jest ryzyko choroby. Jedynie co to mozesz wykonać w tym kierunku badania prematalne typu Nifty, sanco aby wykluczyć ryzyko. Takie badanie robi się między 10-14 tygodniem. Kiedy masz kolejna wizytę?Rozumiem, ale czy na tym etapie ciąży np jeśli beta jest za wysoka dla danego tygodnia można podejrzewać np. zespół Downa czy również nie? Zrobiłam to bardziej w tym kierunku, ponieważ słyszałam że zbyt niska beta może świadczyć np o poronieniu natomiast zbyt wysoka np o zespole Downa. Dlatego chciałam wiedzieć czy moja jest prawidłowa
Nie można. Ja miałam w 4 tygodniu betę odpowiadająca 6 tygodniowi, a syn jest zdrowy.Rozumiem, ale czy na tym etapie ciąży np jeśli beta jest za wysoka dla danego tygodnia można podejrzewać np. zespół Downa czy również nie? Zrobiłam to bardziej w tym kierunku, ponieważ słyszałam że zbyt niska beta może świadczyć np o poronieniu natomiast zbyt wysoka np o zespole Downa. Dlatego chciałam wiedzieć czy moja jest prawidłowa