reklama
8Witajcie mamusie bliźniaków i więcej Mam do was takie pytanie, nigdzie nie dostałam konkretnej odpowiedzi. Zastanawiam się czy mam szansę na bliźniaki. Cykle mam 30 dniowe. W 26 dniu cyklu zrobiłam dwa testy plytkowe. Były wyraźnie pozytywne, 27 dnia cyklu zrobiłam beta hcg i wyniosła 190,76. Po czterech dniach, czyli dzień po spodziewanej miesiączce i 31 dniu cyklu wyszlo mi 1310, 47 czyli dwudniowy przyrost wyszedł 162,6 %. Po kolejnych 2 dniach w 33 dzień cyklu powtórzyłam hcg i wyszło 2762,34 czyli dwudniowy przyrost wyszedł okolo 106%. Jak myślicie, to pojedyncza ciąża na pewno czy jednak jest mała szansa?
W 43dniu cyklu bthcg wynosiła 63500mluHej ja miałam w 30dniu cyklu bthcg 1260 mlu 5dni później byłam u lekarza, widoczny był pęcherzyk 12mm,więc wydaje mi się że ciężko określić ciążę bliźniacze wg bthcg jutro czyli 47dnia cyklu mam drugie usg mam nadzieję że będzie dobrze
Witam miałam ostatnią @ 6 stycznia dzisiaj mamy 18 luty według mnie to 6 tydzień ciąży byłam u ginekologa 15 lutego i nic nie widział nawet pęcherzyka i 16 lutego zrobiłam beta HCG i wyszła mi 1461 czy to możliwe że nic nie widać na USG ? Bardzo zależy mi na szybkiej odpowiedzi
olka11135
Fanka BB :)
Witam miałam ostatnią @ 6 stycznia dzisiaj mamy 18 luty według mnie to 6 tydzień ciąży byłam u ginekologa 15 lutego i nic nie widział nawet pęcherzyka i 16 lutego zrobiłam beta HCG i wyszła mi 1461 czy to możliwe że nic nie widać na USG ? Bardzo zależy mi na szybkiej odpowiedzi
Ciężko powiedzieć - może kiepski lekarz, może kiepski sprzęt. Generalnie przy becie powyżej 1000 powinno być już coś widać. Jak dla mnie zalecana konsultacja z innym lekarzem, najlepiej dobrym z dobrym sprzętem by wykluczyć ciąże pozamaciczną
Wczoraj byłam u innego ginekologa i też nic nie widział i kazał mi przyjść nie wcześniej niż za dwa tygodnie.Ciężko powiedzieć - może kiepski lekarz, może kiepski sprzęt. Generalnie przy becie powyżej 1000 powinno być już coś widać. Jak dla mnie zalecana konsultacja z innym lekarzem, najlepiej dobrym z dobrym sprzętem by wykluczyć ciąże pozamaciczną
Te czekanie jest najgorsze
reklama
olka11135
Fanka BB :)
Wczoraj byłam u innego ginekologa i też nic nie widział i kazał mi przyjść nie wcześniej niż za dwa tygodnie.
Te czekanie jest najgorsze
No ja w takiej sytuacji już jeździłam regularnie na IP do szpitala, bo wolałam pojechać o raz za dużo niż o jeden raz za mało. I można powiedzieć, że się udało bo ciąża pozamaciczna potwierdzona, ale leczona farmakologicznie bez pęknięcia i utraty jajowodu.
Także jakbyś w tym czasie 2 tygodni dostała jakichkolwiek bóli, plamień, bóle mogą też być w barkach to nie zastanawiaj się i jak najszybciej na IP