reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Beta Hcg 2 dni przed miesiączką

koralik2207

Zaciekawiona BB
Witam , proszę o poradę.
Wiem , że napewno jestem w ciąży , wynik testu ciążowego 3 dni przed miesiączką pozytywny , 2 dni przed miesiączką beta Hcg 39,8. Dzidziuś był wystarany, wizyta u gina w przyszłym tyg 😁
Moje pytanie jest takie czy w tym okresie czasu wynik beta Hcg jest dobra ?

reklama
reklama
Hey 😉 może mi ktoś podpowiedzieć co mam myśleć o tym wyniku ? Co dalej ? Bardzo się stresuje ... Jestem dwa dni przed @ beta zrobiona dzisiaj, trzy testy pozytywne. Mam delikatne plamienie dosłownie dwie krople odcień tak bardzo ciemny. Czytam że moze to być krwawienie implatacyjne.

Załączniki

• IMG_20201119_225439.png
    IMG_20201119_225439.png
    120,8 KB · Wyświetleń: 627
Hey 😉 może mi ktoś podpowiedzieć co mam myśleć o tym wyniku ? Co dalej ? Bardzo się stresuje ... Jestem dwa dni przed @ beta zrobiona dzisiaj, trzy testy pozytywne. Mam delikatne plamienie dosłownie dwie krople odcień tak bardzo ciemny. Czytam że moze to być krwawienie implatacyjne.
Wynik badania świadczy o ciąży, gratulacje. Jeśli chodzi o dalsze postępowania to moim zdaniem poczekaj jeszcze tydzień dwa i umów się do ginekologa. Na usg widać coś przy wartości bhcg ok 1000

Swiadczy o ciazy ,powtorz po 48 h , plamienie czasem się zdarza ,jeśli to jest jakby brudna krew to ok ,byleby nie zywa ,aha i jeśli beta wyszła pozytywna to nie może to być implantacja, zwykle jest ona około tydzień przed @ ,i nie ma jeszcze bety w organizmie

reklama
Witam Was serdecznie. 30.11 czyli w 30 dc na teście ciążowym ujrzałam dwie kreski. Beta z tego dnia to 39,21. Powtórzyłam betę po 5 dniach, czyli w 35 dc była 120. Przyrost 56%, niby powinien być 66%, ale blisko normy. Moje pytanie czy to normalne, że jestem w 6 tygodniu po okresie a mam takie niskie wartości? Niedługo powinno pojawić się serduszko, a tu beta daleko. Mam powtórzyć betę w piatek a w poniedziałek stawić się u ginelologa.
Czytałam jednak, że nie sama wartość się liczy ale to, czy beta rośnie i w jakim tempie.
Czy któraś z Was miała na początku takie małe wartości?
Bardzo dziękuję za odpowiedzi ❤️

Do góry