reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Beta 12 dni po

Dziewczyny! 12 dni temu miałam owu oraz zastrzyk z ovirelle na pekniecie. Mam podwyższona temp i bolesne piersi. Zrobilam dzis bete i wyszedł wynik >0.100 czyli negatywny. Czy to możliwe ze jest za wcześnie czy nie ma sie co łudzić? Czy którąś z Was miala taka sytuację a ciaza jednak byla?

reklama
Dziewczyny! 12 dni temu miałam owu oraz zastrzyk z ovirelle na pekniecie. Mam podwyższona temp i bolesne piersi. Zrobilam dzis bete i wyszedł wynik >0.100 czyli negatywny. Czy to możliwe ze jest za wcześnie czy nie ma sie co łudzić? Czy którąś z Was miala taka sytuację a ciaza jednak byla?
owulacja po podaniu zastrzyku występuje zwykle po ok 24-36 h. Możesz być gdzieś 10, 11 dpo, zależy czy rano, czy wieczorem podalas i kiedy robiłaś bete. Mi pozytywna beta wyszła chyba po 12 dniach od owulacji (nie od podania ovi), a dwa dni wcześniej beta była negatywna. Pierwszy wyniki bety (10 dni po owu) był 1,5, a za trzy dni 30. No ale niestety późne zagniezdzenie nie zwiastuje niczego dobrego, ciąża, się nie utrzymała

owulacja po podaniu zastrzyku występuje zwykle po ok 24-36 h. Możesz być gdzieś 10, 11 dpo, zależy czy rano, czy wieczorem podalas i kiedy robiłaś bete. Mi pozytywna beta wyszła chyba po 12 dniach od owulacji (nie od podania ovi), a dwa dni wcześniej beta była negatywna. Pierwszy wyniki bety (10 dni po owu) był 1,5, a za trzy dni 30. No ale niestety późne zagniezdzenie nie zwiastuje niczego dobrego, ciąża, się nie utrzymała
Dzisiaj robilam bete a jestem w 26 dniu cyklu , 14 dnia cyklu wieczorem zrobilam zastrzyk ( próby zajscia w ciaze 14-17 dc). Oczywiście pomyliłam znaczki mial byc w druga stronę:) pewnie juz by wyszła ale łudziłam sie ze moze ktoras z Was miala podobnie a beta jednak wyszła:(( nadzieja umiera ostatnia:)

Dzisiaj robilam bete a jestem w 26 dniu cyklu , 14 dnia cyklu wieczorem zrobilam zastrzyk ( próby zajscia w ciaze 14-17 dc). Oczywiście pomyliłam znaczki mial byc w druga stronę:) pewnie juz by wyszła ale łudziłam sie ze moze ktoras z Was miala podobnie a beta jednak wyszła:(( nadzieja umiera ostatnia:)
Ja Cię bardzo dobrze rozumiem. Następny cykl też będę miała stymulowany aromekiem i ovi. Wpadaj do nas na kreski, tam się dużo więcej dowiesz, fajna atmosfera i wsparcie 😀
Generalnie jest to wątek dla kobiet starających się, ale zapisujemy się na testowanie w danym miesiącu. Napisz kilka słów o sobie i datę, kiedy zamierzasz testować. Będziemy sprawdzać razem testu po ovi, jeśli w następnym miesiącu też je będziesz mieć 😀

reklama
Do góry