reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Belgijskie matki łączcie się!!!!!!!!!!!!!

reklama
Welkom,welkom,ale tutaj chyba nie ma zadnego "was" - jestem tylko ja i siedze u Holenderek:-),bo belgijskie matki podzielily los dinozaurow;-).
Co slychac pod Bruksela?

Kurcze ale co ja mam pisac ak nikt tu nie zaglada, a Kaczusie znam prywatnie.
Taka troche sirotka jestem nie znam prawie zadnej Polki w Belgii i tak mi sie oczka zaswiecily jak zobaczylam ten post i klapa :-(. Ale tak czy siak naklikam cos od czasu do czasu moze ktos tu wpadnie przypadkiem jak nieprzymierzajac ja.

Pozdrowienia Missdior

No,kobitki,skoro znacie sie prywatnie,to nie jestescie tak baaaaardzo samotne :)
Ja tez nie znam w Belgii zadnych Polek,hehehe, i jakos sobie tu od 9 lat daje rade.
Skad jestescie ( w Polandzie ofkors) i co was przygnalo do tego wietrzno-deszczowego kraiku ?

Z Kaczusia troche za daleko mieszkamy (w Belgii, w Polsce zreszta tez). Ostatnio to tylko kontakt telefoniczny. Zreszta ona urodzila 27 wrzesnia Amelke.
Pochodze z Tarnowa, a do Belgii przyjechalam tak na kilka miesiecy pomiedzy studiami. Mialam prce jako fille au pair. Pozniej poszlam do szkoly na podszkolenie mojego francuskieg, i tam pznalam swojego meza no i zostalam. Bedzie juz (albo dopiero) 2,5 roku. I slowo daje znam tylko Kaczusie i jeszcze 2 inne Polki, ale jedna mnie drazni a druga mieszka daleko. Poznalam kilka innych ale wszystkie tak jak ja byly fille au pair i teraz albo wrocily do Polski albo wyjechaly do Anglii, Irlandii itp.

Napisz tez cos o sobie?

W Belgii od ponad 9 lat,maz Belg,dzieci-jak widac na obrazku.W Polandzie z Wielkopolski :) Polakow (takich ciekawych) jakos nie udalo mi sie spotkac,nie ciagnie mnie do polskiego kosciola,tym bardziej do polskiego sklepu,bo czesto jezdzimy do ojczyzny,wiec gazete/kabanosa/barszczyk itp. mam do woli.Znajomi z Polski -pozostala garstka takich wyprobowanych.Ot,taka emigracyjna dola:tak:.

reklama
Witajcie-jestem tu pierwszy dzien i wlasnie znalazlam Mamy z Belgii.
Ja mieszkam w Antwerpii od 6 lat,a pochodze z centralnej Polski.
Mama jeszcze nie jestem,ale jak szczescie mi dopisze,to w czerwcu 2008 juz bede ;-))
Pozdrawiam!

Do góry