reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Belgijskie matki łączcie się!!!!!!!!!!!!!

reklama
Welkom,welkom,ale tutaj chyba nie ma zadnego "was" - jestem tylko ja i siedze u Holenderek:-),bo belgijskie matki podzielily los dinozaurow;-).
Co slychac pod Bruksela?

Kurcze ale co ja mam pisac ak nikt tu nie zaglada, a Kaczusie znam prywatnie.
Taka troche sirotka jestem nie znam prawie zadnej Polki w Belgii i tak mi sie oczka zaswiecily jak zobaczylam ten post i klapa :-(. Ale tak czy siak naklikam cos od czasu do czasu moze ktos tu wpadnie przypadkiem jak nieprzymierzajac ja.

Pozdrowienia Missdior

No,kobitki,skoro znacie sie prywatnie,to nie jestescie tak baaaaardzo samotne :)
Ja tez nie znam w Belgii zadnych Polek,hehehe, i jakos sobie tu od 9 lat daje rade.
Skad jestescie ( w Polandzie ofkors) i co was przygnalo do tego wietrzno-deszczowego kraiku ?

Z Kaczusia troche za daleko mieszkamy (w Belgii, w Polsce zreszta tez). Ostatnio to tylko kontakt telefoniczny. Zreszta ona urodzila 27 wrzesnia Amelke.
Pochodze z Tarnowa, a do Belgii przyjechalam tak na kilka miesiecy pomiedzy studiami. Mialam prce jako fille au pair. Pozniej poszlam do szkoly na podszkolenie mojego francuskieg, i tam pznalam swojego meza no i zostalam. Bedzie juz (albo dopiero) 2,5 roku. I slowo daje znam tylko Kaczusie i jeszcze 2 inne Polki, ale jedna mnie drazni a druga mieszka daleko. Poznalam kilka innych ale wszystkie tak jak ja byly fille au pair i teraz albo wrocily do Polski albo wyjechaly do Anglii, Irlandii itp.

Napisz tez cos o sobie?

W Belgii od ponad 9 lat,maz Belg,dzieci-jak widac na obrazku.W Polandzie z Wielkopolski :) Polakow (takich ciekawych) jakos nie udalo mi sie spotkac,nie ciagnie mnie do polskiego kosciola,tym bardziej do polskiego sklepu,bo czesto jezdzimy do ojczyzny,wiec gazete/kabanosa/barszczyk itp. mam do woli.Znajomi z Polski -pozostala garstka takich wyprobowanych.Ot,taka emigracyjna dola:tak:.

reklama
Witajcie-jestem tu pierwszy dzien i wlasnie znalazlam Mamy z Belgii.
Ja mieszkam w Antwerpii od 6 lat,a pochodze z centralnej Polski.
Mama jeszcze nie jestem,ale jak szczescie mi dopisze,to w czerwcu 2008 juz bede ;-))
Pozdrawiam!

Do góry