reklama
Ja wczoraj weszłam na stronę becikowezplusem.pl
Nie ma tam wiele informacji. W necie też niewiele o tym piszą. Mi to wygląda na taką/ lub podobną sytuację, że zakłada się dział. gosp., płaci wysoki ZUS, żeby później mieć wysoki zasiłek macierzyński z ZUSu. Ale nie wiem czy to faktycznie o to chodzi.
Nie ma tam wiele informacji. W necie też niewiele o tym piszą. Mi to wygląda na taką/ lub podobną sytuację, że zakłada się dział. gosp., płaci wysoki ZUS, żeby później mieć wysoki zasiłek macierzyński z ZUSu. Ale nie wiem czy to faktycznie o to chodzi.
Z tego co piszą na stronie to chodzi o uzyskanie wyższego zasiłku przez założenie firmy. Ponoć jest taka możliwość jeśli nie ma się umowy o pracę, więc ja nie mogę.
Jeśli któraś z Was będzie wiedziała coś o tym więcej to napiszcie dokładnie o co chodzi.
Jeśli któraś z Was będzie wiedziała coś o tym więcej to napiszcie dokładnie o co chodzi.
Olushia chodzi o to zę zakładasz działalność gospodarcza i w zusie deklarujesz płacenie składek od najwyższej możliwej podstawy. Robisz to jak najpóźniej przed porodem, czyli np miesiąc przed. Po porodzie przechodzisz na macierzyński i dostajesz z zusu zasiłek macierzyński liczony od wysokiej podstawy czyli ok 5000zl.
Ale taka możliwość istnieje tylko do końca roku.
Ale taka możliwość istnieje tylko do końca roku.
reklama
ulenka7883
mamusia Antolka:)))
no właśnie chodzi o to,że z tego mogą skorzystać tylko kobiety które nie są nigdzie zarejestrowane (tzn. w żadnej firmie)