reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bebilon Pepti - Zużyć zaraz po przygotowaniu ?

Moja córeczka pije Bebilon Pepti od 5 miesięcy.2 miesiące temu mała popłakiwała,więc myślałam,że jest głodna.Zrobiłam mleko o 20,ale go nie chciala,wiec dalam jej o 22 to samo.Mała całą noc płakała na ból brzuszka.Rano poszłam z nią do lekarza i lekarka od razu wiedziała,że dałam mleko to samo_Od tamtego czasu przestrzegam tego co jest napisane na mleku jak i na innych puszkach dla dzieci:):tak:

reklama
Ja mam już spokój z mlekiem antyalergicznym.. Jak tylko zauważyłam, że nasz maluszek ma mniejsze objawy alergii to wycofałam go z pepti na HA, a potem stopniowo po roku wrócił do normalnego mleka Bebilon. Teraz je serki i nabiał, oprócz jajek (niestety duża alergia). Mam nadzieję, ze i z tego wyjdzie.

Czesc moj młodszy syn jest na bebilonie pepti 1
niestety inne mleka niewchodzily w gre bo maly mial wysypke na twarzy i bole brzuszka...
lubi te mleko.. i je duzo...
ja zawsze mam w podgrzewaczu wode... a jak przychodzi pora karmienia to wsypuje mleko...
W poniedziałek mam wizyte u alergolaga z malym i troche sie boje ze zmieni mu mleko bo nie ma juz wysypki... i znow wszytko wroci...
Mam tez pytanie jak jest robieniem kaszek na mleku Bebilonie pepti... Smakuja dzeciaczkom??

To mleko Bebilon pepti jest ochydne:angry::angry:smierdzi kocią karmą i jest ochydnie gorzkie w smaku:angry::angry:nie wiem jak mozecie nie dziwie sie ze moj mały nie chial pic tego mleka z reszta wszystkie mleka typu tak smakuja:szok:

To mleko Bebilon pepti jest ochydne:angry::angry:smierdzi kocią karmą i jest ochydnie gorzkie w smaku:angry::angry:nie wiem jak mozecie nie dziwie sie ze moj mały nie chial pic tego mleka z reszta wszystkie mleka typu tak smakuja:szok:

Nie ma co panikować przecież.Dzieci mają inne poczucie smaku i ten smak sobie wyrabiaja.Czasem tak bywa,że nie ma innego wyboru jak podać taką mieszankę i ja z czystym sumieniem podawałam to mleko i MOGŁAM...To była jedyna szansa na pożegnanie sie ze zmianami skórnymi....Nie Tobie ma smakować,ale dziecku:baffled:
Moje dziecko długo było na Bebilonie Amino,to jest koszmar dopiero,ale nie miał zupełnie problemu z zaakceptowaniem tego smaku,podobnie jak przechodziliśmy na Pepti,a potem na zwykłe.Za to nie tknie ser żółtego,ma aż odruchy wymiotne.

A tak w ogóle to temat troche inny,nie uważasz...

Moje dziewczynki zaczely to mleko pic jakies pol roku temu:tak:I od samego poczatku pily je bez zadnego problemu:-)

ja na poczatku tez zastanawialam sie jak moje dziecko moze pic takie paskudztwo a potem... w ogole mi to nie przeszkadzalo i mysle ze to kwestia przyzyczajenia ;-)
kaszki na bebilonie wychodza OK - szczegolnie sinlac nam smakowal ;-) sama go wcinalam i musze przyznac ze ze zwyklym krowim mlekiem smakowal mi mniej niz jaskowe resztki na bebilonie pepti ;-)

Rzeczywiście dzieciom jakos nie przeszkadza ani smak ani zapach tego mleka. Mój syn praktycznie nie znał smaku innego,gdyż zaczął pić Bebilon jak miał 3 tygodnie. I bardzo mu smakowało :szok::tak::tak:.Od 3 mcy jesteśmy już na zwykłym mleku i też mu smakuje...;-);-);-)

reklama
a wiecie że Bebilon Pepti jest podawany dzieciom w szpitalu przy biegunce :tak:
właśnie leżeliśmy na rota w zakaźnym i zdziwiłam się jak pielęgniarka się mnie zapytała czy zrobić małemu mleka
pytam się to można przy biegunce mleko pić ???
a ona my tu mamy specjane mleko proszę pani
a jakie bo my mamy alergie mówię i jestesmy na pepti
a ona no właśnie pepti :-)
zaczęłam sie śmiać :-D

Do góry