reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

bebilon pepti 2

aga31

Sierpniowa mama'06 Fan(ka)
Czytałyście na Onecie o Bebilonie Pepti 2?Cytuję:"Wstrzymano sprzedaż jednej z partii preparatu mlekozastępczego dla niemowląt Bebilon pepti 2" - poinformował rzecznik resortu zdrowia Paweł Trzciński. Jak wyjaśnił, przyczyną wstrzymania obrotu było zawiadomienie, że po spożyciu Bebilonu "jedno z dzieci uległo zatruciu". Preparat skierowano do badań. Rzecznik zaznaczył, że nie wiadomo, czy zatrucie dziecka było spowodowane właśnie tym produktem. O decyzji Głównego Inspektora Farmaceutycznego, wstrzymującej sprzedaż Bebilonu pepti 2 poinformowała telewizja TVN24.Kierownik ds. komunikacji producenta Bebilonu firmy Nutricia poinformowała, że chodzi o Bebilon pepti 2 z serii 202531, z datą ważności 15 sierpnia 2008 r. Jak wyjaśniła, powodem wstrzymania sprzedaży preparatu była reklamacja jednej z matek, u której dziecka wystąpiła biegunka."Reklamacja została złożona w październiku. Decyzja o wstrzymaniu sprzedaży produktu zapadła 15 listopada" - powiedziała. Dodała też, że firma prowadzi już na własną rękę badania reklamowanego produktu.Bebilon pepti 2 to preparat mlekozastępczy, hipoalergiczny stosowany m.in. w diagnostyce i leczeniu alergii pokarmowych na białka. Przeznaczony jest dla niemowląt powyżej 5. miesiąca życia.Trzciński podkreślił, że wstrzymanie obrotu to standardowa procedura w takich przypadkach, i że nie chodzi o wycofanie Bebilonu z rynku. Dodał, że w Polsce jest od kilkudziesięciu do kilkuset tego typu zawiadomień rocznie, a w całej Europie 40 tys.

reklama
hi;)
obdzwoniłam z 5 Aptek, dzwoniłam po przychodniach
wpadłam w panike
spr serie
akurat Julia od m-ca ma problemy z brzuszkiem byłam z nia w szpitalu brała go od 3 m-ca od 8m-ca przestala byla na nan 2, nastepnie po 2 m-cach wrocila spowrotem do bp2, teraz do pon byla na bebiku 3 w zwiazku z wymiotami i biegunka znowu bp2
no ale jakos sie uspokoilo jak zaczela spowrotem go pic i byc na diecie
tak jak napisalam na poczatku wpadlam w panike zwaliłam wszystko na firme nutricia
ale przemyslalam to Jula nie pije z tej serii mleka, wiec dalej pije
jestem ciekawa czy bylo wiecej przypadkow zatruc???
pozdrawiam

Witam!
Czy jest ktoś w Gdańsku, kto podawał ostatnio dziecku Bebilon Pepti 2 i wystąpiła biegunka i gorączka? Zgadaliśmy się ze znajomymi, których dzieci też mają biegunkę i temperaturę i też piją Pepti 2.
Nie chcę robić afery, ale lepiej sprawdzić ten wątek- szczególnie, że wymaz nic nie wykazał i synek nie miał kontaktu z innymi dziećmi albo alergenami. Jedyne na co jest uczulony to krowie mleko. Seria mojego Bebilonu to 203799 z datą ważności 17.07.2008.
A może wiecie jak skończyła się ta akcja z Pepti 2 w zeszłym roku?

ja wiem jak to sie zakonczylo....moje dziecko dostalo biegunki bo bebiko ha 2 i dzwonilam do nich zeby sprawdzili to i przy okazji zapytalam sie bebilon peptii 2 (to ta sama firma) i o ta afere...babka powiedziala mi ze w tych mlekach sa naturalne probiotyki i one daje taki efekt, a seria ktora zostala wtedy wycofana trafila z powrotem do obiegu bo nic nie znaleziono...te wszystkie modyfikowane mleka jesli zle sie je przyrzadzi daja taki efekt.

Bebilon Sojowy 2
Właśnie dostałam info od znajomej aptekarki -
GIF informuje, iż wycofuje się wszystkie puszki tego mleka
z nr serii 231966 i datą ważności 01.09.2011
(można to znależć na odwrocie puszki)

Ostatnia edycja:
Dziewczyny mam bardzo ważny komunikat dla wszystkich mam,
które podaja swoim maluchom mleko
Bebilon Pepti 2
Właśnie dostałam cynk od znajomej aptekarki, że firma produkująca to mleko wycofuje wszystkie puszki
z nr serii 231966 i datą ważności 01.09.2011
(można to znależć na odwrocie puszki)
W mleku z tej serii jest coś szkodliwego!!!!

dzięki bogu mam inną serię ale czy to nie powinno być jakoś nagłośnione? a nie na zasadzie znajoma itd, czy apteki nie powinny sprawdzać komu już sprzedały tą serię i informować???

reklama
Przez moment mój synek był na tym mleku( przerwaliśmy,bo lekarka zasugerowała,ze powinien przyjmować nutramigen) i miłąm bardzo podobne spostrzezenia- nie chciał jeść, marudził, ciągle płakał. Generalnie mam dobre zdanie o bEbilonie ale już od paru osób słyszałam,że z tą dwójka jest cos nie tak

Do góry