reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bardzo bolesne skurcze łydek;(

Ja przez całą ciążę miałam ten problem, magnez i potas nie pomagały, do dziś potrafię się obudzić z koszmarnym bólem łydek a jestem mamą od 9 tygodni.

reklama
Mnie pomagał magnez, oczywiście skurcze się pokazywały ale rzadziej i mniej bolesne, trwały krócej. a łykałam w tabletkach a teraz widziałam że szwagierka piła w formie syropu *spam* z kwasami omega 3. myślę, że magnez jest najlepszy na skurcze.

zbadaj sobie poziom magnezu we krwi. bedziesz wtedy wiedziala, czy to jest na pewno tego przyczyna. bo czasami cos innego moze byc. moim zdaniem za malo wapnia. ciaza wyciaga. musisz jesc duzo mlecznych produktow. czy pojawily ci sie ostatnio delikatne zmarszczki, jesli tak, to to na pewno za malo wapnia.

Ja miałam z tym problem, ale nie w czasie ciąży, tylko całkiem niedawno. Zaczęłam trochę ćwiczyć i niestety czasem w nocy dopadały mnie takie skurcze, w sumie to minęło odkąd kupiłam sobie tabletki z magnezem i potasem, nazywały się "na skurcze", czy coś podobnego, myślę że bez problemu można je znaleźć w każdej aptece, są z doppel herz. :)

reklama
Moja koleżanka po ciąży miała właśnie bardzo bolesne skurcze łydek, co wcześniej jej się nie zdarzało, bo wszystkie parametry miała w normie, a potem nieco jej się posypały. I ona po wypróbowaniu kilku preparatów została przy tabletkach diohespan max Link do: Apteka Melissa - oczywiście wszystko to pod kontrolą lekarza, wiec gdyby działo się coś niepokojącego, to od razu by je odstawiła. Ale mniej więcej po trzech miesiącach wyniki badań znów wróciły do jej normy i mogła swobodnie odstawić preparat. Teraz mi zdarza się od czasu do czasu, po zbyt dużej ilości kawy sięgnąć po te jej tabletki i muszę przyznać, że to jedne z niewielu jakie działają też na mnie!

Do góry