reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bakterie w moczu i ból brzucha

Czyli jest postęp 🤞🏼🤞🏼😍 super!
Po wizycie bedziesz spokojniejsza.
Nie masz problemow z odnalezieniem tętna dziecka przy użyciu detektora?
Ja sama myslalam nad zakupem ale moj lekarz wybił mi to z glowy 😬
Ja mam łożysko na przedniej ścianie, więc te wszystkie dźwięki są na pewno dość przytłumione. Raz uda mi się wykryć tętno od razu, a czasami muszę z dobrą minutę poszukać. Dzisiaj np znalazłam tętno i za 2 sekundy bobas już mi gdzieś zniknął 😅
Ale ja już zaczęłam 17 tydzień. Miałam detektor wcześniej, chyba od 9 czy 10 tc. Wtedy nie mogłam znaleźć tętna i bardzo mnie to denerwowało, więc od razu sprzedałam detektor.
A Ty w którym tc jesteś?

reklama
Ja mam łożysko na przedniej ścianie, więc te wszystkie dźwięki są na pewno dość przytłumione. Raz uda mi się wykryć tętno od razu, a czasami muszę z dobrą minutę poszukać. Dzisiaj np znalazłam tętno i za 2 sekundy bobas już mi gdzieś zniknął 😅
Ale ja już zaczęłam 17 tydzień. Miałam detektor wcześniej, chyba od 9 czy 10 tc. Wtedy nie mogłam znaleźć tętna i bardzo mnie to denerwowało, więc od razu sprzedałam detektor.
A Ty w którym tc jesteś?
Wlansie dlatego mi odradzał lekarz, ze ciezko znalezc. Podobo na IP jest plaga kobiet w ciazy spanikowanych bo maja detektor i nie moga zlapac tętna 😬
Dzis u mnie 23+4 ;)

Wlansie dlatego mi odradzał lekarz, ze ciezko znalezc. Podobo na IP jest plaga kobiet w ciazy spanikowanych bo maja detektor i nie moga zlapac tętna 😬
Dzis u mnie 23+4 ;)
Zależy jak do tego podejdziesz :D Ja sobie powiedziałam, że nie będę panikować, jak nie znajdę tego tętna i najwyżej spróbuję jeszcze raz za godzinę. Ty już pewnie czujesz ruchy, to już w ogóle na spokojnie :D Myślę, że detektor to fajna sprawa chociażby dlatego, że tatuś też może posłuchać serduszka. Mi bardzo na tym zależało, bo mąż nie może być ze mną na żadnej wizycie :( Ale właśnie musisz mieć do tego dość luźny stosunek, żeby nie zwariować i nie jeździć co chwilę na IP.

Zależy jak do tego podejdziesz :D Ja sobie powiedziałam, że nie będę panikować, jak nie znajdę tego tętna i najwyżej spróbuję jeszcze raz za godzinę. Ty już pewnie czujesz ruchy, to już w ogóle na spokojnie :D Myślę, że detektor to fajna sprawa chociażby dlatego, że tatuś też może posłuchać serduszka. Mi bardzo na tym zależało, bo mąż nie może być ze mną na żadnej wizycie :( Ale właśnie musisz mieć do tego dość luźny stosunek, żeby nie zwariować i nie jeździć co chwilę na IP.
Tak, ruchy czuje juz od koncowki 17tc. Teraz to juz dosc mocne 😍
Moj maz byl ze mna na badaniach prenatalnych wiec slyszal serduszko, widzial corke, zdjecia porobił, kopniaki czuje 😍
Ja raczej z tym panikujacych dlatego jak lekarza odradził to posłuchałam 😁

Tak, ruchy czuje juz od koncowki 17tc. Teraz to juz dosc mocne 😍
Moj maz byl ze mna na badaniach prenatalnych wiec slyszal serduszko, widzial corke, zdjecia porobił, kopniaki czuje 😍
Ja raczej z tym panikujacych dlatego jak lekarza odradził to posłuchałam 😁
No to słuszna decyzja :D
Tak jeszcze wracając do tematu, to ostatnio z rana miałam tak, że tylko przyłożyłam detektor i od razu wyłapywałam tętno. A np wczoraj wieczorem dzidzia była tak ruchliwa, że chyba przez 3 minuty nie mogłam jej znaleźć... Słyszałam co prawda takie "plum", więc wiedziałam, że się rusza, ale ewidentnie moje dziecko próbowało mnie przyprawić o zawał, bo nie mogło chwilę usiedzieć w miejscu, żebym posłuchała serduszka 😂

No to słuszna decyzja :D
Tak jeszcze wracając do tematu, to ostatnio z rana miałam tak, że tylko przyłożyłam detektor i od razu wyłapywałam tętno. A np wczoraj wieczorem dzidzia była tak ruchliwa, że chyba przez 3 minuty nie mogłam jej znaleźć... Słyszałam co prawda takie "plum", więc wiedziałam, że się rusza, ale ewidentnie moje dziecko próbowało mnie przyprawić o zawał, bo nie mogło chwilę usiedzieć w miejscu, żebym posłuchała serduszka 😂
Hehe 😅 dobrze, ze nie panikujesz, ja bym pewnie na IP juz siedziala🙈
Mi dzis na wizycie lekarz powiedzial ze mam bardzo niegrzeczna corke bo zamiast buzi (zakrywa rękami) pokazuje dupke a on dupki ogladac nie chce 😂

Do góry