reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Badanie Beta

Test z dzisiaj z godzin po południowych po 14, dodam że staramy się z mężem od 3 lat o ciąże i to pierwsza sytuacja gdzie testy pokazują dwie kreski ….
No tu jest wyraźna kreska, definitywnie test pozytywny.
Może ta beta 3 to jakaś pomyłka... No nie mogą wyjść takie kreski przy tak niskiej becie. :)

reklama

Załączniki

• IMG_6242.jpeg
    IMG_6242.jpeg
    211,6 KB · Wyświetleń: 115
Mam wyniki z dziś ….
Reasumując. W czwartek beta była 3, a dziś w poniedziałek jest 12, tak?
Kurcze, taki trochę niski przyrost na tym etapie moim zdaniem. 🤔 No i dziwaczne, że przy takiej becie wychodziły testy pozytywne...
Ja bym w środę zrobiła jeszcze po 48h, żeby zobaczyć, jak to wygląda. I koniecznie po 48h, bo inaczej średnio ma sens sprawdzanie przyrostu.
Dla mnie sytuacja podejrzana i kurcze, ja bym się trochę cp bała. Ale naprawdę nie chce straszyć. Koniecznie bym w środę powtórzyła betę.

Reasumując. W czwartek beta była 3, a dziś w poniedziałek jest 12, tak?
Kurcze, taki trochę niski przyrost na tym etapie moim zdaniem. 🤔 No i dziwaczne, że przy takiej becie wychodziły testy pozytywne...
Ja bym w środę zrobiła jeszcze po 48h, żeby zobaczyć, jak to wygląda. I koniecznie po 48h, bo inaczej średnio ma sens sprawdzanie przyrostu.
Dla mnie sytuacja podejrzana i kurcze, ja bym się trochę cp bała. Ale naprawdę nie chce straszyć. Koniecznie bym w środę powtórzyła betę.
Zgadzam się

Dziewczyny, co o tym myślicie ?
17.12 - beta 12,16
19.12 - beta 29,10
21.12 - beta 72,01, progesteron 6,5
Ze względu na długie starania o ciążę moja lekarka przepisała mi duphaston 3 razy dziennie i cyclogest globulki raz dziennie
23.12 - beta spadła do 33,47 progesteron 16,3
Lekarka kazała brać dalej duphaston 2 razy dziennie i w piątek powtórzyć badania ale czy jest sens ? Ból brzucha czasem występuje w połączeniu z bólem jajników, wydzielina czasem z upływem czerwonym lub brązowym jednak nie zawsze

reklama
Dziewczyny, co o tym myślicie ?
17.12 - beta 12,16
19.12 - beta 29,10
21.12 - beta 72,01, progesteron 6,5
Ze względu na długie starania o ciążę moja lekarka przepisała mi duphaston 3 razy dziennie i cyclogest globulki raz dziennie
23.12 - beta spadła do 33,47 progesteron 16,3
Lekarka kazała brać dalej duphaston 2 razy dziennie i w piątek powtórzyć badania ale czy jest sens ? Ból brzucha czasem występuje w połączeniu z bólem jajników, wydzielina czasem z upływem czerwonym lub brązowym jednak nie zawsze
Przecież beta spadła... Nie ma tu ciąży, którą można podtrzymać. Poronienie się zaczęło, stąd te upławy czerwone/brązowe. Duphaston tylko to hamuje bez sensu. Powinnaś odstawić duphaston. 🤷 Dziwna lekarka...

Do góry