reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Badania

reklama
No to już TWOJA decyzja, kiedy je zrobisz.
To tak jak z cytologią - możesz jej nie robić, ale jak jej nie zrobisz, to nie wiesz czy nie masz np. stanu przednowotworowego. A jak zrobisz za późno - to np. wychodzi, że nowotwór jest zaawansowany.

A z dwojga złego - lepiej późno niż wcale ;-) Na szczęście wyniki pozytywne dla zleconych Tobie badań wychodzą rzadko.
Spokojnie, badania zrobię max za kilka dni, chodziło mi tylko czy po prostu nie jest tak, że tylko do 10 tygodnia a później już z późno jak na przykład w przypadku prenatalnych I trymestru.

Tak, wiem, głupie mam problemy ale to moja pierwsza ciąża i wolę zapytać o każdą głupotę niż jak niektórzy ludzie mieć słodko wylane na wszystko 🤡

Ja mam ulotkę od doktora w której jest napisane, że badania: morfologia, grupa krwi, cytologia, mocz, VDRL, HIV, HCV itp, zrobić do 10 tygodnia ciąży.

Spokojnie, badania zrobię max za kilka dni, chodziło mi tylko czy po prostu nie jest tak, że tylko do 10 tygodnia a później już z późno jak na przykład w przypadku prenatalnych I trymestru.

Tak, wiem, głupie mam problemy ale to moja pierwsza ciąża i wolę zapytać o każdą głupotę niż jak niektórzy ludzie mieć słodko wylane na wszystko 🤡
Ja też wychodzę z założenia, że lepiej zadać głupie pytanie i uzyskać wiedzę niż dalej tkwić w swojej niewiedzy.

Spokojnie zrób badania, bo są ważne. Po prostu później dostaniesz wynik, ale ciąża nie wpłynie na to czy będą one pozytywne lub negatywne.

Jeśli IgM i IgG wy jdzie Ci ujemne (w przypadku toxo i cytomegalii), to badania będziesz powtarzać w kolejnych trymestrach.

Ja też wychodzę z założenia, że lepiej zadać głupie pytanie i uzyskać wiedzę niż dalej tkwić w swojej niewiedzy.

Spokojnie zrób badania, bo są ważne. Po prostu później dostaniesz wynik, ale ciąża nie wpłynie na to czy będą one pozytywne lub negatywne.

Jeśli IgM i IgG wy jdzie Ci ujemne (w przypadku toxo i cytomegalii), to badania będziesz powtarzać w kolejnych trymestrach.
Dziękuję :)

Do góry