reklama
linka90
Fanka BB :)
Badanie się wykonuje między 11a 14 tyg więc nie jest za późnoWitam, mam wyznaczony termin na badania prenatalne w 13 i 3 dniu ciąży boję się że to może być za późno. W którym tyg najlepiej je zrobić?
Mała.czarna
Pewnie przy ustalaniu terminu zapytali Cię o to w którym tygodniu jesteś i tak dopasowali terminWitam, mam wyznaczony termin na badania prenatalne w 13 i 3 dniu ciąży boję się że to może być za późno. W którym tyg najlepiej je zrobić?
Badanie robi się między 11 a 14 tyg więc nie masz się o co martwić, jest w porządku.
jasani
Badanie robi się do 13+6. Więc Twój termin to tak na styk. Ale czasami lepiej odrobinę wcześniej. Może być tak, że ciąża jest nieco starsza i nie wszystko będzie widać dokładnie. Ja na Twoim zmieniłabym datę. Ja robiłam usg 11+5 i wszystko było idealnie widać.
N
Natuś_ka
Gość
Ja w ostatniej ciazy robilam w 13+1 wedlug OM, ale juz z poprzedniego usg wiedzialam ze dziecko wychodzi kilka dni starsze i prenatalne potwierdzilo bo wyszlo 13+6 wiec na ostatni moment bylismy, lekarz powiedzial ze te "starsze" dzieciaczki sa juz mniej wspolpracujace lepiej ciut wczesniej sie wybrac
monitkaz
Wg artykułu mamyginekolog to czasami jak jest za wcześnie to tez nie będzie widać, bo ciąża może byc za mloda.Badanie robi się do 13+6. Więc Twój termin to tak na styk. Ale czasami lepiej odrobinę wcześniej. Może być tak, że ciąża jest nieco starsza i nie wszystko będzie widać dokładnie. Ja na Twoim zmieniłabym datę. Ja robiłam usg 11+5 i wszystko było idealnie widać.
Ja robilam w 13+0.
jasani
Tak, ale tutaj może być nawet kwestia kilku dni ważna. Więc jakby przesunęła tydzień wcześniej to moim zdaniem będzie ok.Wg artykułu mamyginekolog to czasami jak jest za wcześnie to tez nie będzie widać, bo ciąża może byc za mloda.
Ja robilam w 13+0.
jagoo2
Ja mialam robione w 13+5 czas byl idealny. Poczatkowo tez sie obawialam, ze za pozno. Teraz bede miec polowkowe w 21+5, czyli tez na koncowce widelek.Witam, mam wyznaczony termin na badania prenatalne w 13 i 3 dniu ciąży boję się że to może być za późno. W którym tyg najlepiej je zrobić?
A z usg, Twoja ciaza pokrywa sie z terminem z OM? Bo jesli jest duza roznica /ciaza z usg tydzien starsza, wtedy badanie lepiej zrobic wczensiej/. U mnie z usg ciaza na prenatalnych wyszla dzien mlodsza niz z OM.
G
gość 202851
Gość
Dobry to czas ja miałam wyznaczone na 13+4 a na badaniach z USG wyszło 13+6, u dziecka wszystko już widoczne z tym, że tylko na początku leżało profilem, a potem odwróciło się do nas dupkąWitam, mam wyznaczony termin na badania prenatalne w 13 i 3 dniu ciąży boję się że to może być za późno. W którym tyg najlepiej je zrobić?
reklama
halfalive
ja bylam w 13 +5. Wszystko było super widać.Badanie robi się do 13+6. Więc Twój termin to tak na styk. Ale czasami lepiej odrobinę wcześniej. Może być tak, że ciąża jest nieco starsza i nie wszystko będzie widać dokładnie. Ja na Twoim zmieniłabym datę. Ja robiłam usg 11+5 i wszystko było idealnie widać.