Dziewczyny, byłam 3 dni temu na prenatalnych, wszystko jest dobrze, serduszko itd ale na końcu powiedział, że serduszko za szybko bije norma jest do 170 a Mała miała 173... I mówił, że mam się zgłosić na połówkowe., czy wy też tak miałyscie. Strasznie się denerwuje, mimo, że lekarz powiedział, że żadnej wady nie widzie, bo krew pięknie płynie do serca, lewa i prawa komora też w porządku.
reklama
Marynia88
Moderator
Spokojnie, pewnie chodziło o to że na połówkowym lekarz sprawdzi czy się wszystko nie unormowało.
A miałaś Pani takie coś? Bo bardzo się stresuje?Spokojnie, pewnie chodziło o to że na połówkowym lekarz sprawdzi czy się wszystko nie unormowało.
Marynia88
Moderator
Jeśli chodzi o badania to tak miałam. Spokojnie, nie jestem ekspertem ale wydaje mi się że w życiu płodowym takie "odskoki" od normy nie są niczym dziwnym i same się korygują.A miałaś Pani takie coś? Bo bardzo się stresuje?
Dla uspokojenia powiem Ci że mój synek urodził się ze szmerami w sercu, dostałam skierowanie do kardiologa i Pani kardiolog potwierdziła że są szmery ale żeby nie panikować bo takie rzeczy się zdarzają i czasem w miarę rozwoju dziecka wszystko dochodzi do normy i kazała się zgłosić gdy synek ukończy rok. Baardzo ale to bardzo się denerwowałam, były momenty że myślałam że nie dam rady. Gdy zgłosiłam się na wizytę gdy syn ukończył rok okazało się że szmery zniknęły a z serduszkiem jest wszystko dobrze. "Naprawiło" się samo.
U Ciebie jest minimalne "odchylenie" od normy i pewnie też się samo naprawi. Postaraj się tym nie stresować bo stres jest teraz jest bardzo nie wskazany.
Dbaj o siebie, rozpieszczaj siebie i dzieciątko i bądź dobrej myśli. Ja trzymam za Was kciuki.
Cześć dziewczyny, byłam 16 lipca na usg połówkowym niby wszystko dobrze było ale nie wiem gdzie napisana jest długość Dziecka od głowy do stóp bo z usg wychodzi na to że moje dziecko miało 13,5 cm a na 22 tydzień to za mało i się martwię że mam małą córeczkę ze coś jest nie tak dla wglądu dołączam zdj usg i dokumenty i nie wiem czy 13, 5 cm to jej długość całkowita? To za mało na 22 tydzień
Załączniki
Spokojnie, to wcale nie jest dużo. Miałam podobnie, dziecko zdrowe. Mi dr mówił wtedy, że na etapie 12-13 tygodnia do 175 jest w porządku. Poza tym wystarczy, że dzidziuś się porusza i tętno może skoczyć. Albo Twoje zdenerwowanie ma też wpływ. Ważne, że inne parametry OK.
Ja się martwię że w 22 tygodniu moje dziecko mierzyło 13, 5 cm a powinno więcej
Michalina93
Fanka BB :)
Długość całkowita dziecka to CHL , nie podają takich wymiarów po 20 tc , ja miałam pomiar tylko podany chyba do 12 tc właśnie na prenatalnych , w 16 tc jak się dowiedziałam o płci dziecka już dostałam tylko wagę dziecka , spokojnie !Ja się martwię że w 22 tygodniu moje dziecko mierzyło 13, 5 cm a powinno więcej
Klaudyna91
Crl to długość dziecka.Długość całkowita dziecka to CHL , nie podają takich wymiarów po 20 tc , ja miałam pomiar tylko podany chyba do 12 tc właśnie na prenatalnych , w 16 tc jak się dowiedziałam o płci dziecka już dostałam tylko wagę dziecka , spokojnie !
Angelika nikt w 22 tygodniu nie mierzy długości dziecka i nawet szukając na zdjęciu nie wiem gdzie niby taki pomiar masz bo ja nie znalazłam
reklama
Michalina93
To nie jest długość całego dzieckaCrl to długość dziecka.
Angelika nikt w 22 tygodniu nie mierzy długości dziecka i nawet szukając na zdjęciu nie wiem gdzie niby taki pomiar masz bo ja nie znalazłam
Załączniki