reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Badania, normy - nasze watpliwości i pytania

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Dzwoniłam, powiedziała że nie jest żle. Nadmiar kwasu foliowego podobno nie szkodzi, a B12 to ponoć w zastrzykach się dostaje, ale w ciąży nie mogę.

reklama
moje wyniki hemoglobiny i erytrocytów tez ponizej normy ale nie na etapie anemmi u ciezarnych wiec zelaza mam niebrac.. Mam jednak zbyt wysoka leukocytoze prawie na górnej granicy dla ciezarnych wiec doktorek dał mo amotaks i kazał po kuracji zrobic morfologuie i zadzwonic.. Zrobił tez wymaz z pochwy..

nastepna wizyte mam 2 grudnia i wtedy mam miec kompletne wyniki z morfologii moczu HBS i wasermana..

A ja od 3 m-ca ciąży poza cukrem nie miałam żadnych badań, nie wiem czy to normalka czy gościu oszczędza:no:

łaaaaaaaaaa.
no jak dla mnie to nie jest normalne.
ja nie mówię, że normalne jest robienie morfologii co miesiąc, ale to jest w drugą stronę.
nieustannie nie przestanę się dziwić co Ty robisz u tego ''lekarza''.

Aga to samo mialam jeszcze napisac. W d.. bym miala, czy to jest jakis lekarz na wysokim stanowisku.Udusic mi dziecka przy porodzie i tak nie moze. Gdyby byl niemily ze wzgledu na to, ze przestalam sie u niego leczyc, to zawsze mozna to zglosic w odpowiednie miejsce.Juz ja bym lepiej ciaze kobiecie prowadzila i zaloze sie,ze wiekszosc z nas tez. Poza tym w przypadku tego lekarza i Eli ciezko jest powiedziec o "prowadzeniu ciazy".Przeciez to jest jakas paranoja.

mocz co wizytę powinno się kontrolować, a poza tym - nie miałaś takich badań na początku robionych - nie pamiętam nazw - coś tam odczyn wassermana i cos jeszcze no i toxo... nawet jak lekarz Ci tego nie zlecił to zrób sobie sama ...

Elka jak to a mocz i morfologia??a hbs?? nie rozumiem podejścia lekarza co ma rentgena w oczach i tylko spojrzy na Ciebie i wszystko wie.

Ty nie patrz na lekarza i jego zalecenia tylko sama co miesiąc sobie kontroluj mocz i morfologię to dużo nie kosztuje.

Ja chodzę prywatnie do ginka także za wyniki też sobie sama płacę i co miesiąc idę zrobić podstawowe a ostatnio nawet jak mnie ciało swędziało to zrobiłam sobie próby wątrobowe.

reklama
A mnie niestety wyszła niedoczynność tarczycy:-(dostałam już hormony, lekarz obstawia, że zaczęła szwankować jakieś 4- 5 tyg. temu:-(Mądry Polak po szkodzie, w następnej ciązy co miesiąc będę badać hormony tarczycowe, częściej niż morfilogię;-) Czytam o tym wszystkim stresuję się strasznie, czy nasz Jacuś będzie zdrowy. Lekarz stwierdził wczoraj " na dzień dzisiejszy, ja żadnych patologii nie stwierdzam" wiem mam nadzieję, że będzie ok..Słuchajecie, ale tak sobie myślę, co to znaczy łagodna niedoczynność..
Kiedy zaczyna się ostrzejsza. Moje wyniki to Ft4 =5,63- norma zaczyna się od 10.00 Ft3=4,0 norma od 4, 26 a tsh w normie=1,72 norma od 0,47-4,68.
Robię jeszce przeciw ciała anty TPO, zoabczymy jak wyjdą, tymczasem po prostu dół na maxa, tarczyca, listopad i koszmarne przeziębienie...Opuchnięta, gruba i nieatrakcyjna, a moje dziecko nie jest bezpieczne:(
Generalnie laekarz isę bardzo zmartwił

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry