reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Badania do invitro - przygotowania 🙏🏻✊🏻

Dziewczyny nie wiem czy jeszcze ktoś to tu czyta ale mój bąbel za miesiąc ma mieć roczek, początkiem kwietnia powrót do pracy...i tak myśleliśmy że popracuje pół roku i zaczniemy myśleć o kolejnym podejściu...a tak wszystko teraz piękne zaplanowane mamy... COŚ MI NIE DAWAŁO SPOKOJU ZROBILAM TEST JEST POZYTYWNY A JA JESTEM W SZOKU JAKIM CUDEM ?

reklama
Dziewczyny nie wiem czy jeszcze ktoś to tu czyta ale mój bąbel za miesiąc ma mieć roczek, początkiem kwietnia powrót do pracy...i tak myśleliśmy że popracuje pół roku i zaczniemy myśleć o kolejnym podejściu...a tak wszystko teraz piękne zaplanowane mamy... COŚ MI NIE DAWAŁO SPOKOJU ZROBILAM TEST JEST POZYTYWNY A JA JESTEM W SZOKU JAKIM CUDEM ?
Pozwolisz, że zadam niedyskretne pytanie: a czy uprawiałaś seks? 😉
Bo to może mieć związek...🤡

🤣🤣 no wiesz dobre pytanie ale kurczę trzy lata starań, inseminacje, zastrzyki nigdy żadnego cienia, tyle łez a ile pieniędzy 🙈 aż w końcu zdecydowaliśmy się na in vitro no i się udało. I teraz że od tak ? Jestem w szoku !

Ja zwariuję 🙈 po pozytywnym teściem poniedziałkowym udałam się w czwartek do lekarza który nic nie zobaczył na USG i mówił że endometrium jest jednolinijne czy coś takiego i nie wskazuje to żeby ciąża była. W poniedziałek kazał mi zrobić hcg i przyjść w czwartek da zlecenie na USG piersi i zrobi cytologię. Ponowiłam test jednak w piątek który wyszedł znowu pozytywnie a kreseczki bardzo wyraźne. Między czasie dodam że plamie co mu zgłaszałam i pobolewa mnie brzuch. Boje się i czuję niepokój...

Ja zwariuję 🙈 po pozytywnym teściem poniedziałkowym udałam się w czwartek do lekarza który nic nie zobaczył na USG i mówił że endometrium jest jednolinijne czy coś takiego i nie wskazuje to żeby ciąża była. W poniedziałek kazał mi zrobić hcg i przyjść w czwartek da zlecenie na USG piersi i zrobi cytologię. Ponowiłam test jednak w piątek który wyszedł znowu pozytywnie a kreseczki bardzo wyraźne. Między czasie dodam że plamie co mu zgłaszałam i pobolewa mnie brzuch. Boje się i czuję niepokój...
Nie było szans aby lekarz cokolwiek zobaczył na USG bo było za wcześnie. A lekarz mówił ile wynosi endometrium?
Nie pozostaje Ci nic innego jak czekać do jutra i zrobić betę. Być może to ciąża biochemiczna albo pozamaciczna. Zbadaj też jutro progesteron.

A kiedy miałaś ostatni okres?

Więc okres miałam 4 grudnia, miesiączki jeszcze mi się normują to dopiero mój 4 okres więc jak się spóźniał to mnie to nie dziwiło ani nie zastanawiało ale 12 stycznia zaczęłam plamić ale to było takie dziwne i długo trwało więc po ok 10 dniach umówiłam się do lekarza i zrobiłam ten test w sumie mój mąż go kupił bo przy ciąży z Antkiem właśnie tak plamiłam. Lekarz na USG wykluczył ciążę. Jutro idę na betę.

reklama
Do góry