reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Badania do invitro - przygotowania 🙏🏻✊🏻

Jeszcze nie dość że kolosalne sumy się płaci to nie wiadomo czy zabieg będzie udany . Paranoja 🤷 wgl kolejne podejścia gdy pierwszy się nie uda też kosztują tyle samo ? Bo nigdzie nie mogę znaleźć odpowiedzi.
Ja płaciłam 13900 program 2+1 czyli mamy trzy podejścia ale oczywiście jak wymieniłam wyżej dochodzą dodatkowe koszta.

reklama
Moja kumpela okolo 9000zl z refundacja i 2 podejścia. Każdy przypadek jest inny... Inna znajoma bez refundacji 17000. Koszty z kosmosu...

Ja płaciłam 13900 program 2+1 czyli mamy trzy podejścia ale oczywiście jak wymieniłam wyżej dochodzą dodatkowe koszta.

Moja kumpela okolo 9000zl z refundacja i 2 podejścia. Każdy przypadek jest inny... Inna znajoma bez refundacji 17000. Koszty z kosmosu...
No te koszty to jest takiś absurd .. mój lekarz to taki cham powiedział nam cenę i od razu że może trzeba będzie kilkanaście takich prób skąd Ja mogę wiedzieć ile czy wgl się uda jak Was stać to proszę bardzo ale nie gwarantuje sukcesu . Powiedział jeszcze że gdyby nie chęć posiadania dzieci to bylibyśmy najszczęśliwszymi ludźmi na świecie zdrowi teoretycznie mówi kochające się małżeństwo czego chcieć więcej nie lepiej odpuścić czasami i żyć sobie jak do tej pory. 🙈 Byłam taka wściekła że płakałam całą drogę do domu.

No te koszty to jest takiś absurd .. mój lekarz to taki cham powiedział nam cenę i od razu że może trzeba będzie kilkanaście takich prób skąd Ja mogę wiedzieć ile czy wgl się uda jak Was stać to proszę bardzo ale nie gwarantuje sukcesu . Powiedział jeszcze że gdyby nie chęć posiadania dzieci to bylibyśmy najszczęśliwszymi ludźmi na świecie zdrowi teoretycznie mówi kochające się małżeństwo czego chcieć więcej nie lepiej odpuścić czasami i żyć sobie jak do tej pory. 🙈 Byłam taka wściekła że płakałam całą drogę do domu.
Oj zamieniłabym lekarza

Konował! Prostak! Burak! I tacy ludzie nie powinni być lekarzami! Zwłaszcza w dziedzinie niepłodności... to tak jak klientki mąż który jest na OIOMie przez lekceważenie zawału serca przez SOR i lekarka mówi "Mąż raczej z tego nie wyjdzie. Ale ma pani piękne buty"
No lać po mordach i patrzeć jak puchnie.

Oj zamieniłabym lekar

Konował! Prostak! Burak! I tacy ludzie nie powinni być lekarzami! Zwłaszcza w dziedzinie niepłodności... to tak jak klientki mąż który jest na OIOMie przez lekceważenie zawału serca przez SOR i lekarka mówi "Mąż raczej z tego nie wyjdzie. Ale ma pani piękne buty"
No lać po mordach i patrzeć jak puchnie

No lać po mordach i patrzeć jak puchnie.
No i tacy się zdarzają nie mamy na to wpływu niektórym to bym swoich zwierzaków nie powierzyła do leczenia
No niestety nie dość że zmagamy się z takimi problemami to jeszcze te koszta! Jest plus tego programu bo w tyle głowy mam myśl że są jednak te trzy szanse.
Właśnie to jest fajna opcja że w sumie 3 to sporo i któraś próba powinna się w końcu udać a tu przy jednej tyle kasy i nie masz pewności i płacisz kolejno za następne aj. Pojadę na wizytę to się dowiem wszystkiego oby nie było tak że zrezygnuje bo raczej w naturalną ciążę nie wierzę chociaż różnie to w życiu bywa. Tyle też że ten wiek goni już do posiadania tych dzieci i AMH może się pogorszyć 🤷 .

To te leki nie są w cenie tego całego pakietu In Vitro ? Bo Ja już się pogubiłam.
Ja za zastrzyki do stymulacji na 12 dni zapłaciłam 690 zł, (jedne były na Ryczałt a drugie 50%)+ "witaminy" które lekarz kazał brać +dopochwowe zapłaciłam 390zł.
Korzystamy z dofinansowania, za każdą wizytę płacę 15 zł, za badanie estradiol +progesteron place 8 zł. Za badania potrzebne do punkcji zapłaciłam 133 zł. Za punkcję+zapłodnienie +hodowle zapłacilibyśmy 900zł ale że korzystamy z dawstwa to zapłacimy 2500zł, za transfer zapłacimy 140 zł.
Takie koszty wychodzą u nas z dofinansowaniem 🙂
Z tego co koordynatorka wytłumaczyła mi na czym polega dofinansowanie, to najprościej chodzi o to że koszty na poszczególne badania, wizyty, procedury są rozłożone i koszty są pomniejszone, tak to wygląda u nas (invimed)

reklama
Ja za zastrzyki do stymulacji na 12 dni zapłaciłam 690 zł, (jedne były na Ryczałt a drugie 50%)+ "witaminy" które lekarz kazał brać +dopochwowe zapłaciłam 390zł.
Korzystamy z dofinansowania, za każdą wizytę płacę 15 zł, za badanie estradiol +progesteron place 8 zł. Za badania potrzebne do punkcji zapłaciłam 133 zł. Za punkcję+zapłodnienie +hodowle zapłacilibyśmy 900zł ale że korzystamy z dawstwa to zapłacimy 2500zł, za transfer zapłacimy 140 zł.
Takie koszty wychodzą u nas z dofinansowaniem 🙂
Tylko się trzymać za kieszeń. Drogo nas to nasze " szczęście" kosztuje .

Do góry