reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Badania do invitro - przygotowania 🙏🏻✊🏻

To oddawanie nasienia to ciężki temat 😁 mój to ma z tym ogromny problem 🙈 Ja to znowu zrobię wszystko żeby tylko ukazały się dwie kreski nie mam problemu z wykonywaniem jakichkolwiek badań denerwuje mnie tylko to że tak mało wiem i , że to tak długo wszystko trwa. Mam wrażenie że mój lekarz idzie na łatwiznę nie rozpoczął żadnego leczenia żeby obeszło się bez in vitro , mało badań zlecił jak do tej pory. Niestety wyczytałam też na forum , że w tej mojej klinice robią zabiegi i udane zabiegi są jeśli para nie ma większych problemów zdrowotnych a jak zaczynają się schody to Oni nie bardzo wiedzą co zrobić żeby następna procedura się powiodła 🙄
To kiepskie rekomendacje... A nie myśleliście żeby gdzieś jeszcze skonsultować ?

reklama
To kiepskie rekomendacje... A nie myśleliście żeby gdzieś jeszcze skonsultować ?
Do tej kliniki mamy godzinę drogi a inne są jeszcze dalej nie byłabym w stanie pogodzić tych wyjazdów z pracą jeszcze Ja to mogłabym wziąć L4 , ale z mężem gorzej. Czytałam też kilka opinii, że udaje się bardzo dużej ilości kobiet a te wszystkie nieprzychylne komentarze piszą kobiety którym się nie udało jak do tej pory i stąd taki atak na klinikę. Nie wiem zaryzykuję chyba bo nie mam innego wyjścia 😔

Dziękuję za odpowiedź! Myślę, że przy wynikach narzeczonego to będzie konieczne. Zresztą lekarz wspominał o tym, że po kwalifikacji będzie trzeba umówić się na powtórzenie badania nasienia wraz z fragmentacją.
Ja to uważam że skoro wynik tego badania ma tak duże znaczenie to powinno być wykonywane na samym początku a nie mydlenie parom oczu zapraszanie na rozmowy kwalifikacyjne etc..

Nie chodzi mi kochana o badanie nasienia bo mąż miał robione dwa razy i wyszły kiepskie wyniki i dał na badanie genetyczne nasienia które mówię kosztowało prawie 2 tysiące zł. Powiedział że musi sprawdzić czy nie ma wady gdzieś dalej w genach czy można wgl in vitro. Ja to głupia jestem 🤷 nic nie wiem , nie znam się kompletnie czyli oprócz badania nasienia plus tego genetycznego będzie musiał wykonać jeszcze jakieś ? Nic nam nie wspominał nawet o tym.
czyli macie to badanie genetyczne i wyszło ok ?
nie wiem jak w waszym przypadku to już lekarz indywidualnie powie co dalej

Dziewczyny a pisałyście, że rezygnujecie z herbaty, kawy. Chciałabym się dowiedzieć czy to w trakcie samej stymulacji? Czy wcześniej i o co z tym chodzi? 🤗🥰
niby trza zrezygnować w trakcie starań ograniczyć . ale ja trzasne sobie rozpuche z mlekiem od czasu do czasu bo na rzęsach czasami chodzę 🙈😂

To oddawanie nasienia to ciężki temat 😁 mój to ma z tym ogromny problem 🙈 Ja to znowu zrobię wszystko żeby tylko ukazały się dwie kreski nie mam problemu z wykonywaniem jakichkolwiek badań denerwuje mnie tylko to że tak mało wiem i , że to tak długo wszystko trwa. Mam wrażenie że mój lekarz idzie na łatwiznę nie rozpoczął żadnego leczenia żeby obeszło się bez in vitro , mało badań zlecił jak do tej pory. Niestety wyczytałam też na forum , że w tej mojej klinice robią zabiegi i udane zabiegi są jeśli para nie ma większych problemów zdrowotnych a jak zaczynają się schody to Oni nie bardzo wiedzą co zrobić żeby następna procedura się powiodła 🙄
ahaa , nie wiem jaki jest wasz przypadek odnośnie niepłodności , jeśli dałoby się naturalnie to może trzeba jakoś cisnąć lekarza lub zmienić ? chyba, ze trzeba pozaustrojowo no to co innego . to jak u nas . naturalnie nie ma szans .
psychika siada , nawet przez to wszystko moje libido to jakieś dno , nerwy i zero ochoty na sex 🤦🏼‍♀️

ahaa , nie wiem jaki jest wasz przypadek odnośnie niepłodności , jeśli dałoby się naturalnie to może trzeba jakoś cisnąć lekarza lub zmienić ? chyba, ze trzeba pozaustrojowo no to co innego . to jak u nas . naturalnie nie ma szans .
psychika siada , nawet przez to wszystko moje libido to jakieś dno , nerwy i zero ochoty na sex 🤦🏼‍♀️
Stres potrafi tak człowieka przygnieść i sparaliżować, że masakra. Stres, złe samopoczucie, załamka i już mamy krok do depresji. I niestety wszystko oddziałuje potem na ochotę na sex 😔 czasami przydał by się przycisk "wyłącz"

reklama
Stres potrafi tak człowieka przygnieść i sparaliżować, że masakra. Stres, złe samopoczucie, załamka i już mamy krok do depresji. I niestety wszystko oddziałuje potem na ochotę na sex 😔 czasami przydał by się przycisk "wyłącz"
Ja w ostatnim czasie to tylko i wyłącznie taki przycisk "wyłącz" bym naciskała 😁
Mam wrażenie że psychika przy staraniach o dzidziusia najbardziej kuleje 😔
ALE! Kto jak nie my dziewczyny, DAMY RADĘ WSZYSTKIE 💪🤞🙂

Do góry