reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Baby hug - czy warto?

asienka:)

Fanka BB :)
Miasto
Katowice
Cześć dziewczyny 🙂
Może zacznę od tego, że rozwiązanie zbliża się wielkimi krokami 😅 kończę remont i czas wziąć się za wyprawkę dla małej.
Rozważam zakup Baby Huga i jestem ciekawa Waszych opinii, czy polecacie? jak w użytkowaniu codziennym?
Muszę dodać, że na pokładzie jest również pies, który wszędzie musi wejść, wszystko powąchać i jest złodziejem jedzenia 🙈 więc u tych Mam, gdzie jest też psie dziecko, jak sprawdził się Baby Hug?
I następne ważne pytanie, jak długo byl użytkowany? Do którego miesiąca sprawdził sie u Waszych maluszkow?
Z góry dziękuję za każdą odpowiedź!

reklama
U nas był bardzo przydatny, mamy 4,5 mca i używamy nadal na drzemki, ale kupiliśmy używany, bo cena nowego to trochę przesada 😵‍💫😂 mamy psa i jak Róża sie urodziła to leżał sobie na kanapie z mordką opartą o ramę baby huga i sie przyglądał :)

Ps. Nie mamy wielkiego metrazu, ale i tak z całego serca polecam i gdybym miała wybierac jeszcze raz pomiędzy koszem Mojżesza, a bh- wybrałabym baby huga :)

Zdecydowanie polecam! Używamy od narodzin, czyli od prawie 3 msc. Mamy na stałe w salonie, gdzie mała ma drzemki, bawi się (mamy wersje z czarną rybką, która była jej pierwszą ulubioną zabawką). Aktualnie jest używany przez większość dnia. I będzie używany jeszcze długo z uwagi na rozbudowaną funkcjonalność.
Podobnie jak przedmówczyni także kupiliśmy używany, w stanie idealnym za prawie polowe ceny. Wszystkie elementy z materiału można prac, także nie ma problemu z odświeżeniem.
Szczęśliwego rozwiązania! 😊

Cześć dziewczyny 🙂
Może zacznę od tego, że rozwiązanie zbliża się wielkimi krokami 😅 kończę remont i czas wziąć się za wyprawkę dla małej.
Rozważam zakup Baby Huga i jestem ciekawa Waszych opinii, czy polecacie? jak w użytkowaniu codziennym?
Muszę dodać, że na pokładzie jest również pies, który wszędzie musi wejść, wszystko powąchać i jest złodziejem jedzenia 🙈 więc u tych Mam, gdzie jest też psie dziecko, jak sprawdził się Baby Hug?
I następne ważne pytanie, jak długo byl użytkowany? Do którego miesiąca sprawdził sie u Waszych maluszkow?
U nas był używany tylko na początku, jakoś przez dwa miesiące. Jak córka już była trochę większa to leżała głównie na macie, a drzemki miała w swoim łóżeczku. Od 4 miesiąca zaczęliśmy używać baby bjorn ale i tak 90% czasu spędza na macie, zgodnie z zaleceniami fizjo.
Ale wiadomo, że każdemu sprawdza się co innego. Szwagierka używała baby hug prawie do roku i bardzo sobie chwaliła.

Cześć dziewczyny 🙂

To czy się sprawdzi w dużej mierze będzie zależeć od dziecka. Miałam , drugi raz bym nie kupiła. U nas córka i tak nie chciała w nim leżeć, lepiej sprawdzal się wózek (choć nie rozumiem, bo air hug też ma kółka 🙈), a do tego jak tylko zaczęła się przewracać na brzuch czyli jakoś ok 4 miesiąca robiła to również w nim i stało się to w mojej ocenie niebezpieczne, bo próbowała się podciągać i miałam wrażenie, że zaraz wypadnie.
I wtedy wkroczyła mata.
Osobiście biorąc pod uwagę, że jego cena jest dużo wyższa niż wtedy kiedy ja kupowałam rozważała bym inne rozwiązanie, kosz Mojżesza, kojec, dostawke? Lub po prostu wózek 🙂
Mamy psa 😊

Cześć dziewczyny 🙂
Ja śmiało polecam, używam juz przy drugim dziecku. Moja ma aktualnie ponad 5 miesięcy i baby hug na codzień używam w salonie i na dole. Teraz ją unoszę o jeden stopień więc jest happy bo wiecej widxi. Lubi zabawki, z muzyki nie korzystałam, czasem ze światełka. A super jest to, że można przewieźć do innego pomieszczenia. Jak będzie siedzieć to szelki i podniesienie na drugi stopień.
Mam dwa psy ;), ale bardzo ostrożne. W wieku 5 miesiecy w baby hugu są głównie drzemki. Lub jak gotuję i nie ma ochoty na matę to ona leży w hugu ja gotuję i gadam z nią.
Edit:
Ja miałam nowy, ale zakupiony 3 lata temu wiec i cena inna. Teraz bym szukała zadbanego używanego.

Ostatnia edycja:
To czy się sprawdzi w dużej mierze będzie zależeć od dziecka. Miałam , drugi raz bym nie kupiła. U nas córka i tak nie chciała w nim leżeć, lepiej sprawdzal się wózek (choć nie rozumiem, bo air hug też ma kółka 🙈), a do tego jak tylko zaczęła się przewracać na brzuch czyli jakoś ok 4 miesiąca robiła to również w nim i stało się to w mojej ocenie niebezpieczne, bo próbowała się podciągać i miałam wrażenie, że zaraz wypadnie.
I wtedy wkroczyła mata.
Osobiście biorąc pod uwagę, że jego cena jest dużo wyższa niż wtedy kiedy ja kupowałam rozważała bym inne rozwiązanie, kosz Mojżesza, kojec, dostawke? Lub po prostu wózek 🙂
Mamy psa 😊
Hmmm baby hug jest tak głebokie że nie ma możliwości by ustawiona jak kolyska dziecko wypadło 🤔...

Cześć dziewczyny 🙂
Mam 3 koty i to był najlepszy zakup 🙈 pierwsze miesiące mistrzostwo świata 🥰 odstawiłam dopiero jak zaczął siadać z prędkością światła, wcześniej jeszcze czasami służył, żeby zrobić szybką kawkę 🙂

reklama
Do góry