Serduszko1
Fanka BB :)
O Boże strasznie to wygląda...... u mnie wszystko poznikało...U mojej 4,5 m-czna córeczki też się tak zaczynało najpierw szorstkie, suche plamy na zgięciach łokci i kolanek potem całe rączki nóżki a obecnie całe placki , przy czym jak na nóżkach i raczkach zeszło to pojawiło się na brzuszku i pleckach ze wzmożoną siłą.
Na początku lekarka też kazała sparować tylko kremem natłuszczającym linomag po tygodniu gdy wystąpiły zaczerwienione krostki i ogromne placki dodała maść robionąna zamówienie w aptece, wapno, Fenistil w kropelkach i Ketotifen na razie nie widaćpoprawy minął już tydzień, ja jestem na diecie eliminacyjnej , nie jem nabiału ale coraz częściej się zastanawiam nad wit D dużo osób pisze , ze ta witamina uczula.
Jak malutka była mała miała też suche placki za uszami dużo osób mi mówiło iż może to być AZS.
Zmianiłam lekarza.... Powiedziała że to na pewno nie jest AZS i żeby spróbować właśnie odstawić wit D tym bardziej że teraz słonko świeci i nie trzeba jej podawać.... Powiedziała też że jak nie zniknie to do terminu wizyty u dermatologa to żeby tam pójść ale wszystko ładnie poznikało skóra jest bardziej nawilżona.... Ja nawilżam Kubusia skórę Niveą sensitive jest bardzo dobra )jaką wit D podajesz?? ja miałam Devikap..... I Kubuś ma tylko troszke wysuszona skóre ale po każdym nawilżaniu jest dobrze..... Kuba wcina kaszki pije Bebiko i nic mu sie nie pojawia już... ma śliczną gładką skóre.....